Plankpad - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Planken op een heel nieuw level

De winter is weer aangebroken en de stap zetten om naar de sportschool te gaan wordt alsmaar groter. Na je werk op de bank ploffen klinkt toch aantrekkelijker dan de kou weer in en naar de sportschool gaan. Toch wil je wel graag fit en in shape blijven, maar hoe doe je dit als je de deur niet uit wil gaan? En waar haal je de motivatie vandaang om toch weer in die welbekende plank-houding te gaan staan? Say hello to de Plankpad-app! Deze app en de daarbij behorende plank zorgen ervoor dat je deze winter toch blijft sporten, maar niet de deur uit hoeft te gaan.

Planklad - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Tijdens het planken kennen we allemaal het vervelende moment dat je het bijna niet meer volhoudt. Je blijft maar kijken naar de stopwatch en daardoor duurt het alleen maar langer. 30 seconden planken lijkt voor je gevoel wel een uur te duren, de tijd staat stil. Door het verbinden van je telefoon met de Plankpad, krijg je toegang tot veel leuke work-outs en spelletjes. Doordat je tijdens het planken spelletjes aan het spelen bent, focus je je niet meer op het tellen. Hierdoor houd je het planken veel langer vol en zie je dus ook sneller resultaat. Ook kun je je behaalde resultaten opslaan. Zo kun je concurreren met familieleden. Dit zorgt ervoor dat je nog meer gemotiveerd raakt om te gaan planken. De app biedt een ruime keuze aan spelletjes aan. Er is dus voor iedereen iets leuks.

Fit blijven is niet het enige voordeel van planken. Je verbrandt ook sneller vet, je spieren worden sterker, je coördinatie verbeterd en rugpijn wordt verminderd, zolang je op de juiste manier plankt. De Plankpad kan ook gebruikt worden als balansboard. Ook voor deze oefening zijn verschillende spelletjes ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan surfen of skiën op de televisie. Ook voor kinderen is dit erg leuk om te doen. De Plankpad voor kinderen is te vergelijken met het balanceboard van de Wii. Leuke spelletjes doen en toch in beweging blijven.

Lees ook:  Kun je geluid proeven? Wij probeerden het uit met koffie én een koptelefoon!

Planklad - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

0 comments on “Planken op een heel nieuw level

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *