Maak van de muur in jouw woonkamer een echte blikvanger

by Odiel Mennink

What to do met een saaie muur? De muur in de woonkamer is een echte blikvanger. Het moet iets zijn wat opvalt, want je moet er wel van kunnen genieten. Maar ook staan je meubels vaak tegen een muur aan, hoe zorg je dat je meubels nog meer opvallen? 6 x ideeën om de muur in je woonkamer te pimpen!

Een wand in een opvallende kleur sauzen

Maak een van je muren in de woonkamer tot accentmuur. Bedenk wel van tevoren welke muur je als accentmuur wilt gebruiken. De muur moet niet al te groot zijn, en het is belangrijk dat je weet welke meubels tegen de accentmuur komen. Past de bank of die mooie kast wel bij de kleur op de muur die je eigenlijk voor ogen had?

Nog een idee: je krijgt nog een ander effect door de muur tweekleurig te maken. Dat doe je door de muur bijvoorbeeld wit te verven met een andere opvallende kleur, of twee kleuren uit dezelfde kleurenrange bijvoorbeeld twee kleuren roze.

Behang een muur met een opvallend patroon of structuur

Er zijn heel veel behangsoorten en structuren of patronen. Kies een behangserie uit die bij je past, en natuurlijk bij je meubels. Behang je accentmuur met een opvallend behang, en de rest van de muren met een bijpassend uni-behang.

Ook te gek! Een muursticker

Er is wel een voorwaarde waar de muur aan moet voldoen om een muursticker op te plakken. De muur moet glad zijn. Een muursticker is tof! Je kunt uit verschillende muurstickers kiezen. Heb je liever een muursticker met een mooie tekst of toch liever met een afbeelding? Er is keuze genoeg en je vindt gegarandeerd iets wat bij je past!

Lees ook:  Handig én mooi: hordeuren tegen insecten in huis

Hang bijzondere schilderijen op

Iets anders dan een opvallende kleur op de muur of een bijzonder behangetje op de is een schilderij. Een schilderij is er in veel kleurstellingen en maten, met een mooie afbeelding of een tekst die bij je past. Er is dus altijd wel iets te vinden wat bij je past.

Opbergruimte tegen de muur

Als je woning niet zo heel groot is kan het makkelijk zijn als je opbergruimte tegen de muur hebt. Zo beschik je over een muur die opvalt, en heb je gelijk op een moderne manier meer ruimte om op te bergen. Wat erg makkelijk kan zijn als je niet heel veel ruimt hebt. Kies bijvoorbeeld voor een mooie kastenwand met open en dichten vlakken. Of hang mooie kastjes aan de muur.

Speciale decoratie aan de muur

Behalve een schilderij kun je ook nog andere dingen aan de muur hangen. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel. Een spiegel kan je ruimte groter doen lijken. Of gebruik je muur om allerlei foto’s van mooie herinneringen op te hangen. Foto’s kun je ook op allerlei bijzondere achtgronden plakken. Zo kun je een foto laten afdrukken op plexiglas. Plexiglas geeft een rustige en strakke uitstraling. Of toch op zoek naar wat meer karakter? Dan is misschien een foto op hout wat bij je past. Er zijn mogelijkheden genoeg!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy