Kunst (en dieren) spotten bij Artis

by Jill Buitenhuis

Artis is dé plek in Amsterdam om de leukste diersoorten te spotten. Van de mysterieuze jaguar tot de speelse ringstaartmaki, bij Artis vind je ze allemaal. Vanaf deze week is er goed nieuws voor de kunstliefhebbers, die toevallig ook van dieren houden. Je kunt een route volgen met verschillende kunstwerken, verspreid over de gehele dierentuin. De werken van het project ART = ARTIS zijn gebaseerd op dieren, planten, microben en geschiedenis van Artis.

Artis en kunst

Kunst is voor Artis al sinds de oprichting in 1838 een belangrijk onderdeel. Artis werd opgericht als Natura Artis Magistra: ‘’Natuur is de leermeesteres van de kunst en wetenschap’’. De dierentuin zelf is ook een echt kunstwerk: gemaakt met natuur en toch ontworpen. Het bijzondere aan de expositie ART = ARTIS is dat alle kunstwerken door jonge kunstenaars gemaakt zijn. Zij krijgen de kans om hun bijzondere en creatieve werken te laten zien, in de best mogelijke sfeer: de omgeving waar de kunstwerken op gebaseerd zijn.

Eigen verhaal

De werken zijn afwisselend en hebben ieder hun eigen verhaal. Het duo MAX/MEI werd geïnspireerd door de bomen in het park. Zij vertaalden dit naar een installatie die de toeschouwer de vraag stelt waar de “echte” natuur begint en de menselijk gecultiveerde natuur ophoudt. Een kunstwerk waardoor je een andere kijk op de natuur krijgt en je dieper ingaat op het gene dat je ziet.

Ben je benieuwd geworden naar al het moois in de dierentuin en binnenkort een dagje vrij? Art = ARTIS is te zien in het ARTIS-Park en Micropia tot en met 26 augustus tijdens openingstijden en met een geldige toegangskaart. Neem een kijkje en laat je inspireren door natuur en kunst.

Lees ook:  Nieuwe generatie Smart EQ: nog frisser en 100% elektrisch

Kijk voor meer informatie over openingstijden en prijzen op de website.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy