In deze steden moet je zijn voor de architectuur!

by Redactie

Een citytrip is een van de leukere uitjes voor een weekendje weg. Met het vliegtuig ben je (binnen Europa) supersnel in een leuke stad. Hoe een stedentrip eruit ziet ligt vaak aan met wie je reist én wat het doel is van jullie tripje. Ga je met je moeder samen op een shop-reisje naar Milaan, of met een groep vrienden naar Barcelona voor een weekend stappen en chillen? Of misschien wel met die ene vriendin cultuur snuiven in een stad als Rome? De keuze van de stad voor je stedentrip hangt dus vaak af van waar je naar op zoek bent dat weekend en met wie je gaat. Uitgaan, cultuur, eten, strand, design… of architectuur. Ben je fan van laatstgenoemde, dan ben je in de volgende steden helemaal op je plek:

1) Londen

Denk je aan een citytrip Londen, dan is architectuur wellicht niet het eerste wat in je op komt. Veel mensen gaan er immers heen voor het shoppen. En je kan heel standaard naar de Big Ben en de Buckingham Palace gaan kijken, maar Londen heeft zoveel meer te bieden. Met name op gebied van moderne architectuur. Wat te denken van prachtige, sculpturale wolkenkrabbers met bijnamen als “ De Augurk” en “De kaasschaaf”. En dit allemaal afgewisseld met historische, klassieke gebouwen als Westminster Abbey en The Towerbridge.

2) Kopenhagen

Een stedentrip naar Kopenhagen moet ook op je wishlist staan wanneer het om architectuur draait. Deze relatief kleine stad is namelijk groots op het gebied van architectuur. Dat komt onder andere door de goede Deense designers en de wens om de gebouwen zo duurzaam en mooi mogelijk te maken. Ook in deze stad worden oude en nieuwe gebouwen met elkaar afgewisseld. Een voorbeeld van een goed gelukt modern gebouw is Den Blå Planet, het nationale aquarium van Denemarken. Maar ook de Koninklijke Bibliotheek is een waar pareltje.

Lees ook:  Dit zijn onze favoriete lente gerechten

3) München

Verwacht traditionele herbergen, gezellige kroegjes, maar ook beroemde musea én verrassende architectuur! Deze Duitse stad biedt een perfecte combinatie van traditie en moderne tijd. Voor ieder wat wils. Leuk is ook om het futuristische gebouw van BMW Welt te bezoeken (het oogt namelijk een beetje als een drijvende wolk). Als je liefhebber bent van auto’s, is dit helemaal een droom aanrader.

Foto header via Facebook-pagina Stedentrips.nl

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy