Hoe maak je je auto roadtrip-proof?

by Redactie

Niets leuker dan met je eigen auto een roadtrip maken deze zomer. Auto volgeladen met eten, kampeerspullen (als je echt voor een basic vakantie kiest) en goede zin…. Rijden maar! Wij geven tips hoe je jouw roadtrip zo goed mogelijk voor kan bereiden, want je wilt immers niet voor onverwachte verrassingen komen te staan:

1) Tijd

Het maken van een roadtrip kost tijd, helemaal als je besluit met je eigen auto te gaan (je kan er namelijk ook voor kiezen naar een plek te vliegen eerst en dan een huurauto te huren). Trek er dus zeker minimaal 3 weken voor uit. Zo kan je op je gemak rijden en zit er geen druk achter om van plek A naar B te komen.

2) De route

Zorg dat je vantevoren goed de route hebt bestudeerd. Natuurlijk hebben we tegenwoordig super-navigatie, maar het is zeker slim om ook echt zelf de route in je hoofd te hebben zitten. Ouderwetse wegenkaarten meenemen is geen overbodige luxe. En check ook vooraf voor welke landen je eventueel een vignet nodig hebt en waar je tol moet betalen. Scheelt een hoop gedoe (én extra kosten) onderweg.

3) Veiligheid

Super belangrijk is dat je auto op orde is. Heeft ie recent nog een APK-keuring gehad? Is de autoverzekering nog up to date? Liggen al je papieren in de auto? Hebben de banden nog de juiste spanning? En je rijbewijs, is die nog geldig? Zorg ook dat je een veiligheidsset in je achterbak hebt liggen. Zo’n set bevat onder andere een gevarendriehoek, veiligheidsvestje en een verbanddoos. Mocht je onderweg pech krijgen dan kan je snel zorgen dat de omstandigheden veilig zijn.

Lees ook:  5 x bijzonder overnachten in Valencia

4) Het oog wil ook wat

Een roadtrip maak je bij voorkeur in een auto die er lekker fris uit ziet. Zowel van binnen als van buiten. Via deze link kan je 3 tips voor een autowasbeurt vinden. Voor de veiligheid is het ook van belang dat je kentekenplaat en spiegels goed schoon en zichtbaar zijn.

5) Rusten

Belangrijk is om uitgerust aan je roadtrip te beginnen. Maar ook om tijdens je reis uitgerust te blijven. Dat doe je door om de 2 uur even een kwartier te stoppen en het liefst te ruilen van bestuurder. Probeer ook zo min mogelijk in de nacht te rijden, dat is een stuk vermoeiender dan overdag.

6) Geniet

De laatste tip ligt voor de hand, maar is zeker zo belangrijk: geniet! Welke route je ook neemt, Europa heeft zo ontzettend veel moois te beiden. De Alpen in Oostenrijk, het rauwe zuiden van Italie, de indrukwekkende natuur van Scandinavië… Of misschien kies je wel voor de Schotse hooglanden of de Spaanse Pyreneeën. Geniet van al het moois dat langs je heen trekt tijdens je roadtrip!

Foto header via iStock, credits: hobo_018

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy