Het hele jaar een aangename temperatuur in huis

by Redactie

Je kent het gevoel vast wel: in de winter heb je het thuis vaker koud dan je lief is, terwijl het in de zomer juist weer veel te warm is. Hoe komt dit en hoe zorg je ervoor dat je een aangename temperatuur in huis hebt? Lees in dit artikel 3 tips die er voor zorgen dat jouw huis voortaan altijd de gewenste temperatuur heeft.

Installeer goede zonwering

De zomer in Nederland duurt voor veel mensen te kort. Toch heeft de zon in de zomermaanden veel kracht. Je woonkamer warmt met gemak op tot 26 graden als de zon de hele dag door de ramen schijnt, dat is niet echt lekker thuiskomen van je werk. Met een goed zonnescherm is het al snel 5 graden koeler in huis. Er zijn allerlei soorten zonwering waardoor er altijd iets is dat bij de stijl van jouw huis past. Screens zorgen voor een moderne, strakke uitstraling, terwijl traditionele markiezen juist een authentiek gevoel geven. Wil jij dubbel profiteren van een zonnescherm? Installeer dan een knikarmscherm zodat je ook op je terras extra schaduw creëert.

Voorkom tocht

Tocht is in de winter een grote oorzaak van kou in huis. Het is slecht voor je spieren en het geeft ook geen knus gevoel in huis. Hoog tijd om het op te lossen voordat het weer winter is. Tocht ontstaat door kieren bij deuren, ramen en de vloer. Loop een rondje door je huis en check alle ramen en deuren op tocht. Vaak is een beetje tocht wel op te lossen met een tochtstrip, maar als het door je kozijnen komt is er maar één oplossing: vervangen die kozijnen. Wees slim en ga voor kunststof kozijnen met dubbel glas. De kosten van kunststof kozijnen liggen flink lager dan die van houten, de levensduur is langer en ze isoleren beter.

Lees ook:  One Day Roadtrip: West-Kreta

Goedkope tips

Wil jij de temperatuur in huis beter regelen, maar zie jij het niet zitten om hiervoor speciaal zonwering of nieuwe kozijnen te plaatsen? Er zijn ook andere manieren om de temperatuur te regelen. Door in de winter je gordijnen dicht te doen als het gaat schemeren, houd je extra warmte in huis. In de zomer zorgen dichte gordijnen er juist weer voor dat de warmte van de zon voor een groot deel buiten blijft. Doe de gordijnen ‘s avonds wel weer open zodat je lekker kan luchten in huis als de zon onder is. In de winter is het dichtdoen van tussendeuren in huis ook een manier om extra warmte vast te houden. De warme lucht stijgt anders namelijk naar boven, terwijl je toch alleen maar in de woonkamer zit.

Foto header via iStock, credits: g-stockstudio

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy