GETEST, de snoerloze, slimme stofzuiger van Dyson: Cyclone V10 Absolute - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

GETEST, de snoerloze, slimme stofzuiger van Dyson: Cyclone V10 Absolute

Persoonlijk vind ik stofzuigen nooit een heel vervelende klus, je ziet immers snel resultaat en het is op een bepaalde manier ook heel rustgevend. Maar misschien komt dat laatste vooral omdat ik de stofzuiger ook regelmatig heb ingezet om een huilende baby in slaap te krijgen.* Waar ik wel altijd minder blij van word is het gedoe met de snoer van de stofzuiger. Ben je net lekker bezig, is de snoer ‘op’ en moet je weer stoppen om deze in een stopcontact dichterbij te stoppen. Benieuwd waren we dan ook naar de draadloze stofzuiger van Dyson. Klinkt ideaal, maar is het dat ook? Wij testten de nieuwste Dyson Cyclone V10 Absolute.

Futuristisch

Al eerder bracht Dyson draadloze stofzuigers op de markt, maar van die werd gezegd dat de accuduur en de zuigkracht niet helemaal optimaal zouden zijn. Zo niet de Dyson Cyclone V10 Absolute. Volgens het stofzuigermerk zou dit model er voor moeten zorgen dat we definitief afscheid nemen van stofzuigers met een snoer. Wanneer we de Cyclone (de naam belooft natuurlijk ook al wat!) uit de doos halen, vallen als eerste de looks op. Die zijn namelijk behoorlijk futuristisch, een waar designobject is het. De paarse, oranje/gelige en rode kleuren maken het een stijlvolle toevoeging voor in je huis.

GETEST, de snoerloze, slimme stofzuiger van Dyson: Cyclone V10 Absolute - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog GETEST, de snoerloze, slimme stofzuiger van Dyson: Cyclone V10 Absolute - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Dan de accuduur. De beloofde zuigtijd (op de laagste stand) met een volle accu is 60 minuten. En dat haalt ie ook prima. Omdat wij twee kleine kids thuis hebben is de hoge stand echter toch echt wel nodig en dat snoept wel wat van die 60 minuten af. Maar als je daar goed rekening mee houdt dan is de accuduur prima te doen. Alleen niet vergeten na gebruik de Dyson ook gelijk weer in de oplader te zetten.

Lees ook:  Het restaurantgevoel in eigen huis met ‘hotel chic’ servies

GETEST, de snoerloze, slimme stofzuiger van Dyson: Cyclone V10 Absolute - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Kruimeldief

Ideaal vind ik het stofreservoir, die is namelijk enorm eenvoudig te legen en vooral: geen gedoe met stofzuigerzakken of iets dergelijks. Met één simpele handeling kan je het vuil zo in de vuilnisbak laten vallen. Haal je het opzetstuk van de steel, dan verander je de steelstofzuiger ook snel in een kruimeldief (met verschillende opzetstukken). Ook handig, want dan hoef je dus niet een aparte kruimeldief aan te schaffen.

De rotatie van de borstel is ook in orde; wil je echt ver onder je bed of bank reiken, dan moet je wel door de knieen. Maar dat is mijns inziens alleen maar logisch. Eigenlijk is de eenvoudige conclusie dat de Dyson Cyclone V10 Absolute een erg fijne huishoudhulp is. Helemaal voor een gezin met (kleine) kinderen. Enige puntje is de prijs, die is wel wat aan de hoge kant. Voor 629 Euro heb je hem in huis, en dat moet je er wel voor over willen hebben…

* Het geluid in de baarmoeder is namelijk zo hard als een stofzuiger. Voor een baby is het geluid van stofzuigen dus heerlijk rustgevend….

Categories Gadgets Interior

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “GETEST, de snoerloze, slimme stofzuiger van Dyson: Cyclone V10 Absolute

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *