Een stylish VR-bril ontworpen door Jan Taminiau - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Een stylish VR-bril ontworpen door Jan Taminiau

Virtual reality. Sinds de komst van deze geweldige technologie staat de wereld op zijn kop. Met een VR-bril op is de omgeving zo onwerkelijk, maar toch zo echt. En nu virtual reality steeds vaker toegepast wordt in de digitale gadgets waar wij gebruik van maken, is het niet ondenkbaar dat steeds meer mensen een VR-bril opzetten. Thuis op de bank, op het gras in het park, in de wachtkamer bij de dokter. Net zoals we nu onze smartphones erbij pakken. Zie je het al voor je?

Het klinkt een beetje alsof we dan nog meer in ons eigen wereldje gaan zitten. Maar dat hoeft niet per se te betekenen dat we onszelf afschermen van anderen en individualistisch worden. We kunnen juist mooie belevingen met elkaar delen door middel van virtual reality. Daar is couturier Jan Taminiau in ieder geval van overtuigd.

Limited edition VR-brillen

Jan Taminiau heeft daarom in samenwerking met Tele2 limited edition VR-brillen ontworpen. Hiermee maken de twee een statement voor een wereld die niet afgesloten is, maar juist verbonden is door technologie. Om meteen een voorbeeld uit de mode-industrie te nemen, is het mogelijk om met je beste vriendinnen een modeshow in New York mee te maken vanaf de bank. Geen fan van mode, maar wel van muziek? Een concert bijwonen is met een VR-bril ook mogelijk. Ook lekker vanaf de bank, in 360° beeldbeleving.

Een stylish VR-bril ontworpen door Jan Taminiau - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De VR-brillen van Jan Taminiau en Tele2 komen in verschillende kleuren. Daarnaast is er een leuke touch aan toegevoegd: de voorkant van de bril is voorzien van een 7 inch HD-scherm, waar bewegende ogen op afgebeeld zijn om contact te maken met de mensen om je heen. Want ja, je trekt ongetwijfeld iemands aandacht. En daar sluit de tekst ‘It’s OK to look’ zeer goed bij aan. Want is het niet meer dan OK om gezien te worden, contact te maken en waar dan ook toffe (virtuele) belevingen met elkaar te delen?

Lees ook:  Sinterklaas met het hele gezin: de leukste schoencadeaus voor jong én oud

Ik ben benieuwd hoe OK jij het vindt dat deze technologie steeds populairder wordt. Laat het weten in de comments!

Een stylish VR-bril ontworpen door Jan Taminiau - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

1 comment on “Een stylish VR-bril ontworpen door Jan Taminiau

  1. anja vermeulen

    hallo beste maker van de vr-bril .graag zouden we willen weten hoe je de bril moet gebruiken.want we kunnen niets speciaals zien. ik hoop dat we uitleg kunnen krijgen wat we moeten doen. zodat we leuk de beleving kunnen zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *