Een elektrische auto kopen, waar moet je op letten?

by Imke Walenberg


In Nederland rijden er steeds meer elektrische auto’s op de wegen. In februari 2018 lag dit aantal al op meer dan 23.000. Niet gek, want anno 2018 is duurzaamheid belangrijker dan ooit bij de aanschaf van een auto. Zit je er aan te denken om over te stappen op een elektrische auto? Wij geven je een paar handige tips en tricks waar je op moet letten:

1) Actieradius

Een elektrische auto is de meest schone manier van duurzaam te rijden. Enige nadeel is dat je volledig afhankelijk bent van de batterij, die gaat namelijk gemiddeld 170 kilometer mee. Dit verschilt per type auto, maar het hangt bijvoorbeeld ook af van je rijstijl, van de buitentemperatuur en of de airco wel of niet aan is. Voor in de stad en voor korte afstanden is een elektrische auto perfect. Moet je vaak lange afstanden rijden, dan is het slim je af te vragen of het voor jou handig is om volledig elektrisch te rijden.Wellicht past een hybride wagen dan beter bij jou.

2) Opladen

Het opladen van een auto kun je gewoon thuis doen. Dit duurt over het algemeen wel langer dan laden bij een publiek oplaadpunt. Een andere oplossing is snelladen, echter zijn die (op dit moment) schaarser dan gewone, publieke laadpalen. Voordeel van een snellaadpaal is dat je auto binnen 30 minuten weer voor 80% is opgeladen. Aan te raden is om de beste laadpunten in jouw omgeving in kaart te brengen en zo overzichtelijk te krijgen of het voor jou werkbaar is.

Lees ook:  Review Hyundai NEXO: comfortabele SUV voor schone kilometers op waterstof

3) Nieuw versus tweedehands

Een elektrische auto nieuw kopen is geen goedkope aangelegenheid. Slim is om het tweedehands aanbod in de gaten te houden, want ook dat aanbod groeit flink sinds een aantal jaren. Wij hebben wat mooie exemplaren voor jullie geselecteerd:

  • Nissan Leaf

Een fijne stads/gezinsauto met power, die ook nog eens ontzettend stil rijdt. De Leaf is de bestverkochte EV ter wereld!

  • BMW i3

De eerste volledig elektrisch rijdende auto van BMW. Een compact wagentje waarmee je je perfect door de stad kan bewegen.

  • Tesla

Tesla kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Wist je trouwens dat de overheid een aantal fiscale voordelen voor een auto van de zaak heeft ingevoerd? Dit om een schoner wagenpark te bevorderen.Deze voordelen gelden ook voor Tesla. Mocht je zzp’er zijn dan kan dit dus interessant zijn.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy