3 x don’t stress, just relax

by Jill Buitenhuis

We leven in een tijd waarin we onder grote druk moeten presteren, we weinig vrije tijd over hebben en vaak moe zijn. Alles gaat snel, snel, snel in ons leven. Als gevolg hiervan krijgen we allemaal te maken met stress. Vooral onder de generatie Y, de Millennials (geboren tussen 1980 en 2000) komt dit probleem steeds vaker voor en hebben veel mensen last van een zogenoemde burn-out.  Het hele jaar stressvrij zijn, het kan, maar hoe dan?

1) Down to earth

Een van de vele manieren om je hoofd leeg te maken is mindfulness. Dit staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Het klinkt misschien een tikkeltje zweverig, maar het is een fijne manier om weer even ‘down to earth’ te komen. We leven vaak op de ‘automatische piloot.’ We doen wat we moeten doen en veel dingen dringen niet écht tot ons door. Tijdens de bijeenkomsten leer je om onderscheid te maken tussen zaken die er echt toe doen in het leven en zaken waar je minder aandacht aan hoeft te besteden. Hele toffe trainingen, waar je je hoofd helemaal leeg kunt maken.

2) A book a day keeps reality away

Zes minuten per dag lezen zorgt er al voor dat je lichaam en geest ontspant. Kies een moment op de dag en sluit je even helemaal af van alles. Telefoon op stil, rustige muziek op en een goed boek erbij. Een goed moment op dit te doen is voor het slapengaan. Je zult merken dat je veel sneller in slaap komt.

Lees ook:  Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN-provider?

3) Smile big, laugh often

Het klinkt logisch en dat het is het ook: veel lachen helpt tegen stress. Als je je gestresst voelt en even niet meer zo goed weet wat je moet doen, probeer een lach op je gezicht te toveren. Kijk nog even naar het grappige filmpje waar je collega je in heeft getagd of zoek op YouTube naar iemand waar jij vrolijk van wordt. Zo wordt het lachen op een minder fijn moment makkelijker en wordt de stress vanzelf minder.

Foto header via iStock, credits: katrinaelena

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy