Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Zo zorg je voor orde (en besparing) in je huishoudboekje - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Zo zorg je voor orde (en besparing) in je huishoudboekje

Huishoudboekje… Het klinkt misschien als een ouderwets begrip, maar het kan heel handig een stuk meer duidelijkheid geven over je huidige financiële situatie. Wat zijn de inkomsten en uitgaven per maand? Waar wordt te veel aan uitgegeven en kan op bespaard worden? Moeten er misschien betere keuzes gemaakt worden met betrekking tot leveranciers (denk aan zorg, internet, energie)? Wij geven 4 tips hoe je je huishoudboekje op orde kan brengen:

1. Maak een begroting

Zeker als je huishouden bestaat uit meer dan 1 persoon, is het maken van een begroting aan te raden. Je geeft immers geld uit aan veel verschillende zaken, denk aan voeding, energie, zorg, kinderdagverblijf, enz. Zo’n begroting maken kan heel eenvoudig door al je uitgaven in overzichtelijke categorieën in te delen. Stel voor elke categorie een bedrag vast dat je hiervoor maandelijks gemiddeld aan uitgeeft. Vervolgens kan je voor elke categorie een budgetpost maken.

2. Kosten vergelijken

Zit je al jaren bij die ene zorgverzekeraar of eneregieleverancier? Dan is het handig eens de kosten te vergelijken van verschilllende partijen. Voor energie kun je dat bijvoorbeeld doen op de energievergelijker. Met deze online tool kan je heel eenvoudig zien welke leverancier het meest voordelig is voor jou. Je kan vervolgens ook heel simpel gebruikmaken van ‘overstappen energie‘, waarmee je misschien wel vele Euro’s per maand uit spaart!

3. Besparen op dagelijkse dingen

Vaak heb je niet door wat je dagelijks allemaal uit geeft aan ‘kleine’ zaken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan tanken en het kopen van je groente en fruit. Dergelijke aankopen kunnen zorgen voor ruis in je huishoudboekje omdat je ze wellicht niet allemaal goed door hebt. Door koopjes in de gaten te houden en bijvoorbeeld meer seizoensgebonden je boodschappen te doen, kan je flink besparen en eventuele gaten in je begroting voorkomen.

4. Zorg voor een buffer

Laat je nooit verrassen door onverwachte uitgaven. Een wasmachine kan er zomaar mee ophouden, net als je auto of een fiets die gestolen wordt. Zorg dan ook altijd voor een buffer in je huishoudboekje, zodat je niet voor onverwacte verrassingen komt te staan!

 

Illustratie header via iStock, credits: Anastasiia_New

Categories 9 to 5

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Zo zorg je voor orde (en besparing) in je huishoudboekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *