We kunnen (bijna) weer buiten eten!

We moesten er even op wachten, vooral met die Siberische beer die nog om de hoek kwam kijken op het laatste moment, maar de lente is dan toch echt aangebroken. Wat wil zeggen dat we de stamppotten en warme chocomel binnen voor de open haard, om kunnen ruilen voor frisse salades, BBQ en lekkere, koele biertjes aan de tuintafel buiten. Wij geven daarom tips hoe je de perfecte ‘buiten-samen-eten-avond’ creëert:

1) Playlist

Allereerst, zorg voor de juiste sfeer. Zet daarom al tijdens de voorbereidingen van je etentje een fijne playlist op. Iets zomers, of juist relaxed. Vraag aan je gasten wat hun muzieksmaak is en stel daarop een playlist voor tijdens het eten samen.

2) Aankleding

Kleed de tuintafel lekker zomers aan. Bloemen, kleurige servetten en linnengoed, mooie (wijn)glazen, het helpt allemaal bij de eetbeleving.

3) Zomerse recepten

Probeer eens anders dan anders en ga voor een culinaire thema-avond, bijvoorbeeld ‘Grieks’. Zet je hele tafel vol heerlijke olijven, feta, tomaat en vleespiesjes.

4) Warmte

Het kan nogal eens afkoelen ’s avonds in Nederland. Zorg daarom al vooraf dat er voor iedere gast op zijn/haar stoel een kleedje ligt. En wellicht kan je zelfs een terraswarmer regelen? Of natuurlijk een lekker old skool kampvuurtje!

 

Foto header via iStock, credits: Rawpixel

Lees ook:  Zo zit je er (letterlijk) warmpjes bij tijdens de lange zomer avonden die gaan komen

0 comments on “We kunnen (bijna) weer buiten eten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *