Voor ‘iedere’ portemonnee een Porsche - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Voor ‘iedere’ portemonnee een Porsche


Wie droomt er nu niet van om ooit een Porsche te bezitten? Nou ja, vast niet iedereen maar veel mensen fantaseren hier zeker over. Het bekendste en meeste iconische model is de 911*, een model dat al ruim 50 jaar op de markt is, en nog nauwelijks van vorm is veranderd. Wil je een nieuwe ‘klassieke’ Porsche kopen, dan ben je al snel meer dan een ton kwijt. Gelukkig kan je tweedehands ook prima een Porsche scoren, voor ieder budget wat wils:

Goede koop (€40.000 – €45.000)

Nog steeds een hele smak geld, maar toch voor minder dan de helft van de normale ‘Porsche-prijs’, koop je een Porsche in een prima staat. Bijvoorbeeld een Porsche Panamera uit 2011 of een Porsche Cayenne uit 2012.

Budget (20.000 – €35.000)

Wil je nog een stapje lager qua budget gaan? Dan kom je bijvoorbeeld uit bij een opknap Porsche Coupe 911/912 uit 1975. Een tijdloze klassieker waar je sowieso indruk mee maakt op het asfalt. Je moet wel van sleutelen houden, want dergelijke auto’s hebben wat restauratie nodig. Deze modellen, in ‘opknap’-staat, zijn verkrijgbaar vanaf €21.990.

Low budget (€10.000 – €20.000)

De Porsche 911, het echte raspaardje onder de Porsches, is niet alleen een dure aankoop maar ook het onderhoud en verbruik loopt op in de kosten. Het is dan ook essentieel om bij een (opknap)auto van je smaak (in dit geval een 911) de onderhoudsgeschiedenis goed te checken, en eventueel een specialist naar de auto te laten kijken. Koop je een low budget model, dan is dat helemaal belangrijk. Een miskoop is duurkoop en dat wil je te allen tijde voorkomen.

Lees ook:  Met de nieuwe Ford Focus cruisen door de Provence-Alpes-Côte d'Azur

* Leuk weetje is dat dit model, de 911, oorspronkelijk 901 genoemd zou worden. Peugeot stak daar echter een stokje voor. Zij hadden namelijk een patent op driecijferige autonamen met een 0 in het midden.

Foto header via iStock, credits: Aflorin

Categories Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Voor ‘iedere’ portemonnee een Porsche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *