Nationale Week Zonder Vlees. Doe mee!

by Imke Walenberg

Was jij er al van op de hoogte dat wanneer je als volwassene één week geen vlees eet, je dan al bespaart op de volgende dingen: 7 maanden douchewater, 114 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom. Niet mis toch? Om die redenen (en meer) vindt van 5 tot en met 11 maart (deze week dus), voor de eerste keer de Nationale Week Zonder Vlees plaats.

De week is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, en ook een initiatief dat breed gedragen wordt door diverse partners uit de voedselindustrie. De reden van deze week? Samen vinden ze dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. En door een vleesvrije week in het leven te roepen willen ze een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten, promoten.

Want, en daar sluiten wij ons zeker bij aan: Proberen en proeven is geloven. Het vooroordeel dat vegetarisch eten saai, smakeloos of ingewikkeld is bestaat nog steeds. En dat is zonde, want met een kleine moeite kan je een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu maken. Wil je meedoen? Dat kan via deze link. Als je je inschrijft kan je direct het digitale Week Zonder Vlees-magazine downloaden. Hierin kan je inspiratie vinden om zeven dagen zonder vlees te genieten, met 88 pagina’s vol recepten, interviews, groenteweetjes en meer.

Lees ook:  10 x nieuwe food hotspots in Nederland

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy