Nationale Week Zonder Vlees. Doe mee! - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Nationale Week Zonder Vlees. Doe mee!

Was jij er al van op de hoogte dat wanneer je als volwassene één week geen vlees eet, je dan al bespaart op de volgende dingen: 7 maanden douchewater, 114 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom. Niet mis toch? Om die redenen (en meer) vindt van 5 tot en met 11 maart (deze week dus), voor de eerste keer de Nationale Week Zonder Vlees plaats.

De week is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, en ook een initiatief dat breed gedragen wordt door diverse partners uit de voedselindustrie. De reden van deze week? Samen vinden ze dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. En door een vleesvrije week in het leven te roepen willen ze een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten, promoten.

Want, en daar sluiten wij ons zeker bij aan: Proberen en proeven is geloven. Het vooroordeel dat vegetarisch eten saai, smakeloos of ingewikkeld is bestaat nog steeds. En dat is zonde, want met een kleine moeite kan je een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu maken. Wil je meedoen? Dat kan via deze link. Als je je inschrijft kan je direct het digitale Week Zonder Vlees-magazine downloaden. Hierin kan je inspiratie vinden om zeven dagen zonder vlees te genieten, met 88 pagina’s vol recepten, interviews, groenteweetjes en meer.

Lees ook:  Dorstlessende trip naar Chaudfontaine

0 comments on “Nationale Week Zonder Vlees. Doe mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *