Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Nationale Week Zonder Vlees. Doe mee! - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Nationale Week Zonder Vlees. Doe mee!

Was jij er al van op de hoogte dat wanneer je als volwassene één week geen vlees eet, je dan al bespaart op de volgende dingen: 7 maanden douchewater, 114 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom. Niet mis toch? Om die redenen (en meer) vindt van 5 tot en met 11 maart (deze week dus), voor de eerste keer de Nationale Week Zonder Vlees plaats.

De week is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, en ook een initiatief dat breed gedragen wordt door diverse partners uit de voedselindustrie. De reden van deze week? Samen vinden ze dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. En door een vleesvrije week in het leven te roepen willen ze een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten, promoten.

Want, en daar sluiten wij ons zeker bij aan: Proberen en proeven is geloven. Het vooroordeel dat vegetarisch eten saai, smakeloos of ingewikkeld is bestaat nog steeds. En dat is zonde, want met een kleine moeite kan je een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu maken. Wil je meedoen? Dat kan via deze link. Als je je inschrijft kan je direct het digitale Week Zonder Vlees-magazine downloaden. Hierin kan je inspiratie vinden om zeven dagen zonder vlees te genieten, met 88 pagina’s vol recepten, interviews, groenteweetjes en meer.

Categories Events Food

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Nationale Week Zonder Vlees. Doe mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *