De leukste kidsproof restaurants van Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De leukste kidsproof restaurants van Amsterdam

Lunchen of uiteten met de kids. Vaak heel gezellig, maar het kan ook lastig zijn. De kinderen vinden het niet leuk om de hele tijd stil te moeten zitten en jij wil graag rustig kunnen kletsen. Daarom is het fijn om een restaurant te kiezen wat leuk is voor jou én de kindjes. We schreven al eens over onze favorieten in Nederland, nu onze top vijf van Amsterdam.

De IJ-kantine

Een fijn restaurant  aan het water in Amsterdam-Noord, inclusief prachtig uitzicht. De kindjes  kunnen genieten van een geweldig speelparadijs. ’s Ochtends kun je er al terecht voor een lekkere kop koffie en ’s avonds voor een fijn diner. In het weekend wordt het ‘KinderKnutselParadijs’ georganiseerd.

Locatie: Mt. Ondinaweg 15

Suikertantes

Bij de Suikertantes kunnen de kinderen spelen in de speelhoek, knutselen aan de grote tafel, cupcakes versieren én zelfs koekjes bakken. Ze voelen zich hier direct thuis. Jij kunt genieten van zelfgebakken taart of ’s avonds van een lekkere borrelplank met een glaasje wijn.

Locatie: Postjeskade 200

BAUT

Het leuke aan dit restaurant is dat je elk gerechtje kunt delen. Dit zorgt voor een gezellige sfeer aan tafel en is ook erg leuk voor de kindjes. Zo kunnen ze leren om ander eten te proeven en te ontdekken wat ze wel en niet lekker vinden. BAUT heeft geen kinderspeelhoek, maar iets veel leukers. Zij organiseren namelijk KinderBAUT. Een verhalenfestijn voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De kids kunnen luisteren naar betoverende verhalen en krijgen daar lekkere happen bij.

Locatie: Spaarndammerstraat 460

De Pizzabakkers

Even snel happen of wat langer tafelen net als de Italianen zelf. Dit kan bij De Pizzabakkers. Iets oudere kinderen kunnen speeldeeg krijgen, waar zij lekker mee kunnen spelen. Een keertje wat anders dan een kleurplaat, waardoor jij rustig kunt genieten van je pizza.

Lees ook:  Must-visit: tentoonstelling Martin Scorsese in EYE

Locatie: Haarlemmerdijk 128, Plantage Kerklaan 2 en Overtoom 501.

Restaurant Moeders

De naam zegt het al… dit restaurant kan niet anders dan erg kindvriendelijk zijn. Moeders serveert al 25 jaar de heerlijkste Nederlandse stamppotten en andere ‘moedergerechten’ uit verschillende landen. Pannetjes en schaaltjes doorgeven, net zoals vroeger bij moeder thuis. Wat ook ontzettend origineel is aan dit restaurant is de ‘moeders wall of fame’. Breng een foto mee van je eigen moeder en hang deze op tussen de andere foto’s.

Locatie: Rozengracht 251

Foto header via iStock, credits: czarny_bez

0 comments on “De leukste kidsproof restaurants van Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *