Klussen doe je zo, tips & tricks

by Redactie

Klussen… niet iedereen is er voor geboren. Toch schijnt meer dan 90 procent van de Nederlanders met enige regelmaat in en om het eigen huis te klussen. Met wisselend succes, dat dan weer wel (niet iedereen heeft twee rechter handen immers). Toch geeft meer dan de helft van de Nederlanders z’n eigen klusvaardigheden een cijfer 7 of zelfs hoger.* Nederland is dus een waar klusland kan je zeggen. Wij geven een aantal tips om als (beginnend) klusser goed beslagen ten ijs te komen:

1) Gebruik goed materiaal

Essentieel wanneer je aan klus begint, is het gebruik van goed materiaal. Dat kan bijvoorbeeld via Techniekwebshop.nl waar je al het denkbare gereedschap kan bestellen. Van simpel handgereedschap tot aan hydraulische onderdelen, alles is daar te vinden.

2) Meten is weten

Niets vervelender dan dat blijkt dat je iets verkeerd hebt opgemeten. Leg jezelf dan ook de regel op om iets minimaal 2 keer op te meten voordat je met een klus aan de slag gaat.

3) Bescherm je handen

Je handen zijn het belangrijkste gereedschap tijdens het klussen. Bescherm ze daarom goed tegen onder andere snijwonden, hitte en chemische middelen. De juiste werkhandschoenen zijn dan ook van belang. Ook voor grip tijdens het verplaatsen/dragen van ojecten zijn handschoenen een must!

4) Veiligheid

In het verlengde van voorgaande tip: veiligheid an sich. Draag stevige schoenen, zorg dat je geen scherpe spullen laat rondslingeren, zorg voor een goede doorluchting (stof!) en neem ook de tijd om af en toe te pauzeren.

* Cijfers zijn gebasseerd op een onderzoek uitgevoerd door de website Kieskeurig.nl in samenwerking met Doe-het-zelf magazine

Foto header via iStock, credits: demaerre

Lees ook:  5 x toffe last minute Sinterklaas cadeaus on a budget

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy