Getest: Denon Envaya Mini speaker

by Petrick de Koning

Denon is een audiomerk met een lange historie. In het pre-internettijdperk – ja, toen liep ik ook al rond – was je een hele meneer of mevrouw als je een Denon versterker op je kamer had staan. De tijd van pick-up, cassettedeck en versterker is voorbij, hoewel in sommige kringen ook zeker weer hip. Denon is echter nooit weggeweest. Ook nu je via je mobiel vrijwel alle muziek die ooit uitgebracht is, kunt afspelen, helpt Denon je nog steeds om hier maximaal van te genieten. Geen probleem dus om de Envaya Mini bluetooth speaker te testen. Graag zelfs.

Als je op pad gaat, wil je geen onnodige ballast meezeulen. Aan de andere kant wil je wel altijd en overal genieten van je lievelingsmuziek. Natuurlijk zonder concessies aan de geluidskwaliteit en je looks. In beide gevallen zit je met de Envaya Mini gebeiteld. Om met het laatste te beginnen. Het is een compacte, lichte speaker die door het slanke design niet alleen makkelijk in je tas past. Hij past ook op een klein oppervlak en je zet ‘m makkelijk neer (horizontaal en verticaal) voor het beste audioresultaat. De versie die ik testte, was klassiek grijs met een speelse pin stripe. Wat mij betreft dus stijlvol zonder saai te zijn. Je hoeft er trouwens ook niet heel voorzichtig mee te doen. Hij kan tegen een stootje en is spatwaterbestendig.

Syncen en streamen

Maar hoe klinkt dat nou? Zoals je inmiddels wel verwacht van speakers heb je de Envaya snel aan de praat: syncen en streamen maar. De geluidskwaliteit is meer dan prima. Het geluid is vol en je kunt het volume flink opdrijven. Door te spelen met de treble en bass kun je per muziekstijl je perfecte geluid bepalen. Bonus is dat deze speaker ook heel geschikt is als box voor gamen of om een film te kijken. De nieuwste audiotechnologie zorgt voor een te verwaarlozen vertraging van het geluid. En over de batterij hoef je je geen zorgen te maken, die houdt het zo’n zes uur vol. Nog een reden om de Denon Envaya Mini als reisgenoot te kiezen.

Lees ook:  Pharrell Williams lanceert eigen huidverzorgingslijn ‘Humanrace’: skincare voor iedereen én de planeet

Beeld: Denon

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy