Escobar Amsterdam

Escobar: Latijns-Amerikaanse food spot in de Pijp

Winterse temperaturen vragen om zomerse hapjes en drankjes. Dus op naar Escobar in de Pijp! Een bar-restaurant met invloeden uit Spanje én Latijns-Amerika. En dat zie je niet alleen terug in het sfeervolle interieur, maar vooral in de verfijnde tapas die ze serveren!

Escobar Amsterdam

Don Ron

Bij binnenkomst doet Escobar gelijk denken aan een Spaanse bodega, maar dan een stuk gelikter. Eigenaren Willem Alberts en Roderick Kunst learned from the best, namelijk van meesterkok Ron Blaauw. Eerst leerden ze van hem de kneepjes van het vak als kok van Blaauw en nu als eigenaren van dit prachtige restaurant. En Don Ron komt regelmatig nog even buurten om advies te geven of een Spaans hapje te proeven.

Escobar Amsterdam

Bij Escobar kun je terecht voor een lekkere lunch, uitgebreid tapas diner of een gezellige vrijdagmiddagborrel. Alle gerechten worden als tapas geserveerd, van groot tot klein en zijn om te delen.

Escobar Amsterdam

Wij trappen af met niet zomaar tapas, nee, we starten ons lijntje-tapas-snuiven-af met een heerlijke Zuid-Amerikaanse ceviche met bijpassende witte wijn. Wat een verrassend gerecht was dit! Maar hoe lekker waren de pulled pork taco’s? Waanzinnig lekker! Het tapasdiner topten wij af met een romige parfait van olijf.

Bij Escobar heb je keuze uit wat exclusievere tapas, maar kun je ook kiezen uit welbekende tapas zoals patatas bravas en calamaris. Die combinatie zie je niet vaak. Maar gelukkig is Escobar er voor deze guilty pleasures!

Lees ook:  Frisdrank gemaakt van klokhuizen

0 comments on “Escobar: Latijns-Amerikaanse food spot in de Pijp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *