Echte barista koffie in de eerste Nederlandse Coffee Bar van IKEA

by Imke Walenberg

Cijfertjes… altijd leuk om te weten. Want wist jij dat er in een IKEA vestiging in Nederland gemiddeld 5000 bezoekers per dag komen? Met uitschieters naar 10.000 tijdens bijvoorbeeld de Kerstperiode. In dat aantal zitten ook heel veel mensen die als trouwe klant hun (bijna) dagelijkse ontbijt komen nuttigen. Niet gek, want voor 1 Euro kan je niet alleen een prima ontbijt krijgen, maar is het ook gelijk een sociale aangelegenheid. Het gratis kopje koffie dat je als klant kan krijgen is helemaal mooi meegenomen. En dat denken meer mensen, want dagelijks worden ongeveer 1500 kopjes koffie bij IKEA gedronken.

Eerste Nederlandse Coffee Bar

Prima koffie, maar een echt ambachtelijke koffie is het niet. En dat vond IKEA Utrecht ook, want daar kan je sinds deze maand (de officiële opening is aankomend Paasweekend), terecht in de eerste Nederlandse Coffee Bar van IKEA. Met barista’s, latte art, pastries en alles wat je kan bedenken wanneer je je een trendy koffiebar voorstelt. Barista Robin vertelt enthousiast over het concept: “We willen de bezoekers een echte koffie-beleving geven, we merkten dat daar namelijk een behoefte lag. Ambachtelijke koffie, gemaakt door barista’s die daarvoor zijn opgeleid.”

Echte barista koffie in de eerste Nederlandse Coffee Bar van IKEA - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Echte barista koffie in de eerste Nederlandse Coffee Bar van IKEA - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogDe koffiebar is helemaal zelfvoorzienend, wat wil zeggen dat ze geen gebruik hoeven te maken van de faciliteiten van het naast gelegen restaurant. Natuurlijk is het niet gratis, zoals in het restaurant, maar voor slechts 2 Euro (daar kan je in een Amsterdamse hippe zaak niet voor terecht…) krijg je een flinke kop cappuccino geserveerd. Die niet alleen goed smaakt, maar ook met passie voor je is gezet. Daarbij kan je allerlei lekkers kiezen, van een (populaire) pastel de nata tot aan een Zweedse chocoladekoek (inclusief leuke woordgrap…). In één van de vele zithoekjes die gecreëerd zijn kan je van dit alles genieten vervolgens. En ook aan de flexwerker en student is gedacht; er zijn ook solo-zitplekken mét stopcontact.

Lees ook:  ‘Walking Tasting’ in Venetië van het noorden

Echte barista koffie in de eerste Nederlandse Coffee Bar van IKEA - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Echte barista koffie in de eerste Nederlandse Coffee Bar van IKEA - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Een trip naar het woonwarenhuis wordt zo steeds meer totaalbeleving, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Doen ze slim die Zweden. Net als die hotdogs die je bij de uitgang nog even snel mee kan pikken….

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy