7 x de leukste voorleesboeken

by Jill Buitenhuis

Er is al heel wat onderzoek gedaan naar de effecten van voorlezen. Een van de positieve uitkomsten is dat kinderen die worden voorgelezen een grotere woordenschat hebben. Voorlezen is het credo dus! Gelukkig zijn er tal van leuke voorleesboeken op de markt, zodat je als ouder genoeg kan variëren:

Waar zijn kleine beer en kleine tijger?

Klein beer en kleine tijger beleven allemaal avonturen samen met hun vriendjes Muis, Kikker, Snoedelboedel en vele anderen. Ze gaan vissen, muziek maken en vliegen met ballonnen. Ook is het leuk om dit boek ’s middags voor te lezen, omdat er erg veel details zijn verwerkt in de prenten. Educatief op spelenderwijs.

Olli droomt

Olli kan alles en hij blijft maar dromen. In dit boek staan heel veel leuke wensen, waar de kindjes vrolijk van zullen worden. Ideaal voor het slapengaan!

Het grote voorleesboek voor broertjes en zusjes

Een bundel van de allerleukste voorleesverhaaltjes geschreven door diverse bekende schrijvers als Dick Bruna, Annie M.G. Schmidt en Carry Slee. Over knuffelen en ruzie maken, mama’s dikke buik, een zusje die ook een keer de oudste wil zijn en nog veel meer herkenbare verhalen.

Met Jip en Janneke door Nederland

De bekendste kleuters van Nederland: Jip en Janneke! Dichtbij huis beleven ze de leukste avonturen, maar ze besluiten om op reis te gaan door Nederland. Samen ontdekken ze leuke plekken als Artis, het strand en de kinderboerderij.

Kleertjes uit, pyjamaatjes aan

In dit boek vind je veel leuke versjes, verhalen, liedjes en prenten. Voor het eerst op het potje plassen, een verloren knuffelbeer en een nieuw broertje of zusje krijgen. Allemaal situaties waar de kinderen mee te maken krijgen. De kindjes zullen dit zelf ook herkennen, wat het extra interessant maakt.

Lees ook:  Jouw huisfeest omtoveren tot festival? Zo doe je dat

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst. Het komt precies op zijn kop terecht! Mol gaat op zoek naar de dader. Een klassieker die absoluut in dit rijtje thuishoort. Dit boek blijft leuk om voor te lezen en vinden de kindjes ook heel erg leuk en vooral grappig.

Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Dit boek is geweldig voor de jonge iPad-generatie. De kinderen zullen vaak vragen of ze nog een filmpje mogen kijken. Woezel en Pip, Peppa Pig, ze kennen ze allemaal. Net als op de iPad kun je in dit boek ook ‘swipen’ en ‘tappen’. De peuters kunnen zelf het konijntje uit dit verhaal naar bed brengen. Het kussen opschudden, nog even achter de oortjes kriebelen én een nachtzoen geven.

 

Foto header via iStock, credits: gpointstudio

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy