5 x fijne hotspots in Rotterdam

by Roos Pieters

Rotterdam is en blijft een mooie en fijne stad om door heen te lopen. De hoge gebouwen geven mij vaak het gevoel alsof ik even op een totaal andere plek ben. Al hoewel ik er niet zo vaak kom, is deze havenstad zeker een aanrader voor een dagje of zelfs een weekendje uit. Lees verder om vijf nieuwe en fijne hotspots voor een lekkere lunch of een goede bak koffie in deze mooie stad te ontdekken.

NOMO

Zin in een lekkere en gezonde lunch geïnspireerd op de Amerikaans-Mediterraanse keuken? NOMO is the place to be als het gaat om gezond comfort food en vind je in Rotterdam-Noord. Op de kaart staan bijvoorbeeld de typisch Amerikaanse Chicken ‘N’ Waffles, een goedgevulde bagel met zalm en flapjacks, luchtige pannenkoekjes met gekarameliseerde appel. Naast het eten is ook het interieur helemaal insta-proof!

Adres: Noordplein 57

Mazi

Bij Mazi kun je genieten van een heerlijk ontbijtje of lunch geheel in Turkse sferen. Van lekkere tosti’s, broodjes met fetakaas vulling en salades tot aan zoetigheden zoals baklava. Ook zijn er bijzondere drankjes op de kaart te vinden, bijvoorbeeld het spannende orchideeëndrankje. Deze hotspot is een echte aanrader voor als je een keer zin hebt in iets anders.

Adres: Goudsesingel 73

Marché 010

Sinds eind vorig jaar heeft Rotterdam er nog een markthal bij: Marché 010. Deze markthal is een stuk kleiner dan de bekende grote overdekte Markthal en is er vooral voor de lokale bewoners van de hippe wijk ZoHo. Binnen is er van alles te vinden: groente & fruit, verse vis, zoete lekkernijen, kruiden & specerijen, kaas en noten. De ideale plek om te genieten van authentiek eten en drinken.

Lees ook:  5 plekken die je niet mag missen tijdens de Nationale Restaurant Week

Adres: Vijverhofstraat 56

Baker’s Dough

Cookie lovers opgelet! Baker’s Dough in Rotterdam is de eerste cookie dough bar in Nederland waar je je eigen cookie dough kunt samenstellen. Je begint met het kiezen van je deeg, zoals bijvoorbeeld red velvet en witte chocolade deeg. Daarna kies je een bolletje ijs wat erboven op gaat en kun je tenslotte kiezen uit talloze heerlijke toppings en sauzen. Krijg je je bakje niet helemaal op? Dan kun je het mee naar huis nemen om thuis af te bakken in de oven voor heerlijke koekjes. Het water loopt me nu al in de mond…

Adres: Pannekoekstraat 82A

COPPI Koffie & Fietsen

We sluiten af met een fijne koffie hotspot. Geniet van een lekkere kop koffie tussen het toffe interieur vol met fietsen aan de muur. Je kunt hier ook allerlei fiets gerelateerde producten kopen en er worden vaak diverse evenementen georganiseerd voor de echte bikelovers. Naast koffie serveren ze bij COPPI ook heerlijke ontbijt- en lunchgerechten voor een fijn prijsje. Kortom: een toffe hotspot om even tot rust te komen in de drukke stad.

Adres: Bergweg 316

5 x fijne hotspots in Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Foto via Facebook pagina Coppi Koffie & Fietsen

Foto header via iStock, credits: JJFarquitectos

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy