Zwembroek die continu van kleur veranderd

Zwembroek die continu van kleur verandert

Een zwembroek die van kleur verandert wanneer deze in contact komt met water. Klinkt als een idee ’to good to be true’, maar het is werkelijkheid. Een Nederlands bedrijf, Sea’sons, heeft namelijk daadwerkelijk zo’n zwembroek ontwikkeld. De Kickstarter campagne* hiervoor is nu van start gegaan.

Temperatuur laat de kleur veranderen

De zwembroeken veranderen van kleur wanneer ze in contact komen met water, dit komt niet door de vloeistof, maar door de temperatuur van het water. De zwembroek doorgaat een temperatuurverandering omdat er een verschil zit in de temperatuur van het water en de temperatuur van de oppervlakte. Deze temperatuurverandering zorgt ervoor dat ze van kleur veranderen. Als de zwembroek vervolgens weer opdroogt (warm wordt), zal de eerste kleur weer terug komen. De techniek van ‘kleurverandering’ is niet nieuw, maar de toepassing wel. De toepassing op synthetische stoffen wordt niet vaak gedaan omdat het relatief moeilijk is om een synthetische stof te ‘kleuren’. Natuurlijke vezels absorberen meer vocht waardoor ze makkelijker te kleuren zijn.

Zwembroek die continu van kleur veranderd

Nooit dezelfde kleur

Om te beginnen zijn de zwembroeken verkrijgbaar in 4 ‘effen’ kleuren: groen-geel, paars-roze, blauw-groen en oranje-geel. Ze zijn gemaakt van 100% polyester, wat betekent dat ze lang mee gaan en snel drogen. Andere kleuren worden nog ontwikkelt. Leuke is daarnaast dat eigenlijk elk item uniek is omdat de zwembroeken nooit dezelfde kleur (of patroon) hebben. Dit komt omdat de temperatuur varieert. Daarnaast droogt stof niet gelijkmatig op. Dit zorgt ervoor dat de zwembroek de ene keer een ‘camouflage’ patroon heeft, en een combinatie is van beide kleuren en 2 minuten laten gewoon egaal kan zijn.

Lees ook:  Stijladvies van de best geklede mannen op TV

* De campagne slaagt als de vereiste €15.000, – wordt opgehaald binnen de 30 dagen van de Kickstarter-campagne. Gedurende de campagne worden er meer kleuren vrijgegeven. De zwembroeken zullen voor de zomer verstuurd en ontvangen worden.

Zwembroek die continu van kleur veranderd

0 comments on “Zwembroek die continu van kleur verandert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *