TIPS – Zo pak je je koffer het meest praktisch in!

by Jill Buitenhuis

Waarschijnlijk herkent iedereen dit probleem wel: je bent je koffer aan het inpakken en hij weegt een paar kilo te zwaar. Je krijgt de klep niet dicht en je zult er toch echt spullen uit moeten halen. Koffers inpakken brengt vaak de nodige stress met zich mee. Toch zijn er handige tips waardoor jij je koffer in één keer kunt inpakken en hij ook nog dicht kan!

Inpaklijstjes maken

Met stipt op nummer 1! Aangezien je vaak nog op het laatste moment spullen aan je koffer toe moet voegen, is het handig om een lijstje te maken. Zo kun je alles afvinken en weet je zeker dat je niets vergeten bent. Maak niet alleen een lijstje voor je koffer, maar ook voor je handbagage. Als je lenzen hebt is het handig om je bril in je handbagage te doen. Ook een tandenborstel is fijn om in je handbagage te hebben tijdens een lange vlucht.

Het zwaarste bij de wieltjes

Door de zwaarste items bij de wieltjes te plaatsen voorkom je verschuiving in je koffer. Zo blijft alles netjes liggen en tref je geen chaos aan bij het openen van je koffer.

Schoenen

Probleem! Je wil te veel schoenen mee op vakantie. Je bent van mening dat je wel 10 paar aan gaat doen tijdens een vakantie van twee weken. Dit is natuurlijk overdreven. Bedenk van tevoren goed hoeveel schoenen je écht nodig hebt. Vaak heb je genoeg aan drie paar en heb je ook nog een paar aan tijdens het reizen. Ook kun je sokken en onderbroeken in je schoenen stoppen. Scheelt ook weer ruimte. Vieze schoenen? Doe er een zakje omheen. Zo komen de vieze schoenen niet op je schone kleren.

Lees ook:  Duurzaam reizen, tips & tricks

Oprollen

Wanneer je kleren oprolt gaat het niet alleen sneller, ook houd je veel meer ruimte over. Kleding die kreukt kun je het beste wel opvouwen.

Breekbaar? Sokken!

Waar sokken allemaal wel niet goed voor zijn ;). Stop breekbare spullen in je sokken. Met koffers wordt vaak nogal lomp omgegaan. Om er zeker van te zijn dat je breekbare spullen niet kapotgaan, kun je ze het beste in je sokken stoppen. Een extra bescherming.

Extra tasjes

Als je terug komt is je koffer uitpakken al vaak niet zo fijn. Wat is was en wat kan weer terug de kast in? Om dit probleem te verkleinen is het handig om een extra plastic tasje mee te nemen. Zo kun je je vuile was hierin doen en scheelt het bij het thuiskomen een hoop sorteren.

Zie je het na al deze tips nog steeds niet zo zitten om je koffer in te pakken? Bekijk dan eens dit YouTube filmpje.

Foto header via iStock, credits: dima_sidelnikov

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy