Slapeloze nachten? Vanaf nu niet meer!

by Jill Buitenhuis

Een probleem wat steeds vaker voorkomt, mede door stress. Slapeloze nachten. Dit houdt in dat je niet in slaap kunt komen, of slecht door kunt slapen. Je baalt als je de zoveelste plafonddienst van de week hebt en telt de uren slaap die je nog kunt pakken. Hier krijg je vaak alleen maar meer stress door, waardoor je nog minder snel in slaap valt. Een kopje warme melk of een hete douche voor het slapengaan helpt niet meer. Gelukkig zijn er nog meer tips die je kunt toepassen, om weer lekker te kunnen slapen. Je lichaam heeft immers genoeg rust nodig om goed te kunnen functioneren.

Herbeleef je dag

Bedenk wat je allemaal gedaan hebt die dag. Begin ’s ochtends en loop zo de dag door. Denk aan de dingen die je fijn vond en wat je minder fijn vond. Probeer zo gedetailleerd mogelijk te denken. Geluiden, gesprekken, etc. Hierdoor worden je hersenen in de slaapstand gebracht.

Adem in door je linker neusgat

Dit is een yogamethode. Door je linker neusgat ademen zorgt ervoor dat je bloeddruk verlaagt, waardoor je gekalmeerd wordt. Peter Smith (holistisch slaaptherapeut): ‘’ga op je linkerzij liggen en leg je vinger op je rechter neusgat. Adem diep in door je linker neusgat.

Verwarming uit en een raampje open

Een elektrische deken klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Heerlijk in een warm bed stappen. Toch is dit niet verstandig om te doen. De beste slaapkamertemperatuur is 18 graden. Ook is een goede ventilatie belangrijk. Frisse lucht is belangrijk voor een gezonde slaap.

Lees ook:  Ad Libitum Vins: wijn met een ziel, direct van het domein

Skip de middagdutjes

Hoe moe je ook bent ’s middags, doe geen middagdutje. Het is erg verleidelijk om toch eventjes te gaan liggen wanneer je daar de tijd voor hebt, maar het zorgt ervoor dat je ’s avonds veel moeilijker in slaap komt. Probeer dus even vol te houden ’s middags. Hier zal je ’s avonds erg blij mee zijn.

Rustige slaapmuziek

Ben je druk in je hoofd en blijven de gedachten maar door je hoofd spoken? Zet een playlist op met rustige muziek. Focus je op het geluid. Ook kun je in beelden gaan denken. Stel je bijvoorbeeld voor dat je op een strand ligt, met een fijn boek en je de zon voelt branden op je huid. Denk aan dingen waar jij blij en relaxt van wordt.

 

Foto header via iStock, credits: GeorgeRudy

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy