Remise47 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Review: urban happen bij Restaurant Remise47

Eten in een restaurant van een hotel, dat staat niet altijd garant voor gezelligheid en lekker eten. Dat dat zeker niet zo hoeft te zijn bewijst wel Restaurant Remise47, het restaurant van Hotel De Hallen (onderdeel van Vondel Hotels). Hotel De Hallen is gevestigd in de voormalige tramremise in Amsterdam, ook wel bekend als simpelweg De Hallen. Stap je binnen in het hotel dan kom je in een hippe urban wereld terecht met een industriële touch. Denk daarbij aan veel Scandinavisch vintage in combinatie met in het oog springende kleuren. En dus een restaurant, wat eigenlijk een klein beetje verstopt zit. Bij binnenkomst in het hotel ga je naar rechts en daar, in een soort van grote erker, kom je terecht in het vrij kleinschalige, gezellige Remise47.

Remise47 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Perfecte kaasbitterballen

Midden in Amsterdam-West zit je zo opeens in een een heerlijke rustige bistro, waar je je tafelpartner gewoon kan horen en waar de bediening relaxt is. Dat is als een van de eerste dingen al een aangename kennismaking met het restaurant. Qua eten kan je kiezen uit een prima à la carte menu, met net zo prima prijzen. Zo nemen we als voorgerecht de steak tartare en bitterballen van Old Amsterdam. Beide 11 Euro. De smaak is goed, de bitterballen zijn zelfs voortreffelijk te noemen. Goed van propertie en vooral niet te vet en machtig. Als hoofdgerecht kiezen we de entrecote (het maandgerecht) en de bietenmuffin (19,5 Euro). De muffin is wat aan de droge kant en de entrecote mocht misschien wat minder ‘eetcafeerig’ geserveerd worden, maar ook dit smaakt prima. Het dessert, een proeverij van pure chocolade, delen we. Gelukkig maar, want dat is een flinke bom. Maar wel een lekkere!

Lees ook:  Dit zijn de nieuwste zomerdrankjes die je zeker geproefd moet hebben!
Remise47 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
De steak tartare van de nieuwe kaart (vanaf deze maand kan je bestellen van de nieuwe kaart)

Cocktails it is

Nice to know is dat Remise47 ook een uitgebreide cocktailkaart serveert. Elke week staat er een andere cocktail in de schijnwerpers. Je kan dus ook makkelijk aanschuiven aan de bar voor een cocktail met wat bites. Of ga in de ochtend langs voor een ferm ontbijt. Sla kortom een keer de drukte van de De Hallen zelf over en stap het naastgelegen hotel binnen, waar je een fijne urban verrassing wacht.

Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Review: urban happen bij Restaurant Remise47

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *