Pendeltijd verloren tijd? Niet met deze tips!

by Redactie

Hoe lang ben jij onderweg van en naar je werk? Een kwartier? Een half uur? Of misschien wel veel meer? Sommige mensen vinden dat tripje wel prima, maar voor anderen is forenzen een dagelijkse last. Misschien erger ook jij je regelmatig aan treinvertragingen, files of een overvolle metro. Pendelen hoeft echter geen bron van ergernis zijn; je kan het ook beschouwen als een kans. Het zijn namelijk wekelijks enkele uurtjes die je volledig voor jezelf kan gebruiken. Nog niet overtuigd? Hier enkele ideeën om het meeste te halen uit het dagelijkse heen en weer reizen.

Online winkelen

Say whut? Jawel, nu talloze winkels een eigen app hebben, is shoppen iets dat je net zo gemakkelijk onderweg kunt doen. Dit levert vaak ook nog eens mooie koopjes op. Neem bijvoorbeeld Zalando. De reguliere webshop van Zalando kennen de meeste mensen wel, maar het bedrijf heeft tegenwoordig ook een outletwebsite: Zalando Lounge. Hier vind je merkkleding met fikse kortingen tot soms wel 75%. De campagnes lopen maar een beperkte tijd, dus is het makkelijk om iets te missen. Waarom tijdens dat halfuurtje in de bus niet lekker met de Zalando-app op koopjesjacht gaan? Niet alleen kleding, maar ook bijvoorbeeld concerttickets zijn vaak maar beperkte tijd beschikbaar en dus ideaal om nog even voor werktijd te scoren.

Handwerken

Misschien heb jij vroeger ooit wel gehaakt of gebreid? Als je met het openbaar vervoer reist, heb je je handen vrij; de perfecte gelegenheid om die oude hobby weer op te pakken. Dat handwerken in het openbaar vervoer heel goed mogelijk is, heeft deze bruid wel bewezen. Zij haakte haar trouwjurk zelf op weg naar haar werk! Laat je echter niet intimideren, want ook met minder ervaring en minder grootste plannen kun je iets leuks maken. Begin eenvoudig, met bijvoorbeeld deze heerlijke sjaal.

Lees ook:  Fietsen op een 'echte' Rembrandt of Vermeer

Podcasts luisteren

Ben je niet zo dol op boeken, maar wil je toch graag iets bijleren of gewoonweg ontspannen naar verhalen luisteren? Dan zijn podcasts net wat je zoekt. Podcasts zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en dat is best begrijpelijk. Je krijgt heel wat informatie mee, terwijl je toch je handen vrijhoudt om andere dingen te doen (zoals haken ;)). Een bekende podcast is bijvoorbeeld die van de Amerikaanse Joe Rogan. Hou je het liever lekker Nederlands? Dan kan je hier eens een kijkje nemen.

Een taal leren

Misschien droom jij er ook al heel lang van om vloeiend Frans, Spaans of Russisch te spreken. Je pendeltijd is je kans! Dankzij apps als Duolingo is het gemakkelijker dan ooit om een nieuwe taal te leren. De apps geven je bovendien veel feedback en beloningen, wat het leren van een taal leuk en motiverend maakt. Vervoeg werkwoorden en droom ondertussen weg van die zonovergoten vakantie in Zuid-Frankrijk. Bonne chance!

Foto header via iStock, credits: william87

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy