Nightlife Guide Utrecht

by Redactie

We’re back! Een gloednieuwe nightlife guide, deze keer van Utrecht. De stad die bekend staat om haar geweldige uitgaansleven. Gezellig borrelen op het terras of dansen tot in de late uurtjes. Utrecht is the place to be!

Tivoli

TivoliVredenburg is hét muziekpodium van Utrecht. Van klassiek voorstellingen, tot aan house en r&b feestjes, het gebeurt allemaal in Tivoli. Je kunt hier dus met de hele familie een voorstelling bezoeken terwijl je de avond ervoor nog met je vriendinnen stond te dansen op een feestje. Het fijne aan deze plek is dat er maar liefst vijf zalen zijn en de locatie is ook ideaal: naast het Centraal Station van Utrecht.

Club Poema

Club Poema dé plek waar je moet zijn in het weekend als je houdt van house. De club bevindt zich in een kelder wat zorgt voor een aparte sfeer. Door de weeks komen er vooral studenten en wordt er ook andere muziek gedraaid zoals r&b en hiphop. Vaak is de entree dan ook gratis en zijn de biertjes tot aan middernacht maar een euro!

Winkel van Sinkel

Winkel van Sinkel is een gezellige plek waar je de hele dag kunt vertoeven. Overdag kun je er een heerlijk hapje en drankje doen en ‘s avonds kun je blijven hangen tot in de late uurtjes. In de zomer dit het terras vaak helemaal vol en ook binnen zit je leuk en is er genoeg te zien. In het weekend worden er vaak gezellige feestjes georganiseerd zoals Candyshop, Latin Lovers en WE ALL LOVE 80’s 90’s 00’s.

Lees ook:  Geen cacao-waste deze Pasen dankzij Tony's Chocolonely X Kumasi! (+ winactie)

Beurs

De Beurs is een van de meest gezellige cafés van Utrecht. In de zomer is het terras op het Neude helemaal volgeladen met mensen en kun je er heerlijk borrelen en een hapje eten. Op donderdag, vrijdag en in het weekend kun je er blijven hangen tot in de late uurtjes en is het vooral een gezellige uitgaansplek voor studenten.

BASIS

De sfeer is industrieel en expres niet fancy. Je gaat letterlijk terug naar de basis. Deze club ademt house en techno. Gave lichtshows, hard geluid en leuke mensen. Grote dj’s als Surgeon, AnD, Marcle Fengler en ROD hebben hier al een dikke set gedraaid.

Chupitos

Shots, shots, shots! Chupitos vind je op veel plekken in Nederland. Gelukkig vind je er ook een in Utrecht. Neem een kijkje op de kaart en ga eens voor een ander shotje dan Tequila of Sambuca. Kies bijvoorbeeld voor ‘Tropic Thunder’ of ‘Cherry Pop’.

Hofman

Achter de grote kerk op het Janskerkhof vind je het Hofman Café. Lunch, borrel, diner… Bij Hofman kun je voor alles terecht. Er is een uitgebreid bierassortiment, gebalanceerde wijnkaart én heerlijke, biologische koffie. Op donderdagavond kun je genieten van gezellige livemuziek. Op vrijdag- en zaterdagavond draaien de dj’s vanaf 20.00 de beste funk, soul en jazz. Vanaf 23.00 gaan alle remmen los en draaien de dj’s dance, funky house, Latin house en échte club klassiekers. Houd je van wat meer vermaak tijdens het borrelen? Doordeweeks zijn er filosofische en comedy avonden.

Foto header via iStock, credits: Kloeg008

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy