Getest: Teufel ROCKSTER XS en AIR Bluetooth speakers

by Petrick de Koning

Als je om je heen kijkt in het openbaar vervoer of op straat willen en/of kunnen we niet meer zonder onze eigen muziek. Vrijwel iedereen die je tegenkomt heeft een koptelefoon in of op. Als je op je bestemming aan bent gekomen, wil je natuurlijk verder genieten van de beste muziek. Met de huidige generatie compacte bluetooth speakers is dat geen enkel probleem. Die zijn er inmiddels in alle soorten en maten. Wij testen dit keer de Teufel ROCKSTER XS speaker en zijn grote broer de Teufel ROCKSTER AIR (die je nauwelijks nog draagbaar kunt noemen).

Teufel Rockstar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het uiterlijk van de ROCKSTER XS is stoer en robuust. Ondanks het compacte formaat is de geluidsbeleving zeer compleet. De luidspreker lijkt sterk op een box uit een geluidsmuur bij een stevig rockconcert. Met een gewicht van dik 700 gram is deze speaker niet per se licht. Toch neem je ‘m graag mee in je rugzak. Alles staat namelijk in het teken van een goed geluid. En dat is Teufel weer prima gelukt. Een slim ontwerp zorgt dat de box aan alle kanten muziek weergeeft, liggend of staand. Volume en klank zijn optimaal getuned zodat je overal in de kamer geniet van topgeluid. En dat met een maximale batterijduur van 14 uur.

De bediening en ingebruikname zijn zoals je verwacht: zo gepiept. Een ROCKSTER XS meenemen is sowieso wel slim omdat je ook je andere apparatuur ermee kunt opladen. En je hoeft niet bang te zijn voor een drup regen. De box is spatwaterdicht. Als je trouwens buiten wat meer volume wilt, kun je een tweede ROCKSTER XS speaker koppelen. Dan weet je zeker dat het partytime is.

Lees ook:  Review Kobo Sage e-reader: een alleskunner om te lezen, te luisteren en te schrijven

ROCKSTER AIR

Als je z ergens wat langer verblijft en je met een groep vrienden een echt feestje wilt bouwen, is de Teufel ROCKSTER AIR met PA-technologie de perfecte keuze. Je hoeft niet bang te zijn dat je niet de juiste kabel mee hebt, omdat deze krachtpatser gewoon via Bluetooth werkt (je kunt overigens ook audiokabels aansluiten, zelfs voor je gitaar). Het uiterlijk van deze box (28,5x38x46) is redelijk stevig. En zoals gezegd is hij draagbaar, maar hoe lang kun je 14,5 kg dragen? Om je te helpen biedt Teufel wel een draagband.

Toch is het zeker meer dan de moeite om de ROCKSTER AIR mee te sjouwen als je een weekend weggaat met een vriendenclub. Check dan wel eerst de fundering. Want als je ‘m openzet, knal je de buren uit hun bed. Even syncen met je smartphone en je kunt helemaal los, tot maximaal 30 uur op 1 acculading. De bediening sluit perfect aan bij het strakke uiterlijk: eenvoudig en functioneel. De combi van zwart en rood (waarbij Teufel niet bescheiden is) past perfect bij het design van een stoere geluidsversterker. Een stevig (hard)rocknummer knalt heerlijk uit de speaker en vult zonder moeite de hele ruimte. En als je ’s ochtends rustig wilt opstarten, is dat ook geen probleem. Vergeet niet de bas en het volume wat terug te draaien voor je de ‘easy listening’ playlist start.

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy