5 x voordelen van slaap yoga

by Roos Pieters

Heb je de hype rondom Yoga Nidra al meegekregen? Deze vorm van slaap yoga richt zich op diepe ontspanning van het fysieke, mentale en emotionele lichaam. Gedurende een Yoga Nidra sessie balanceer je op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Inclusief heel wat voordelen. Benieuwd naar deze voordelen van deze bijzondere vorm van yoga? Lees dan snel verder.

1) Het laadt je batterij weer op, zonder dat je hiervoor hoeft te slapen

Tijdens een sessie worden je lichaam en geest als het ware in slaap gebracht, maar je bewustzijn blijft alert. Op deze manier ervaart je lichaam alle herstellende activiteiten van slaap, zonder dat je hiervoor echt in slaap hoeft te vallen. Er wordt zelfs gezegd dat een sessie van een uur gelijk kan staan aan 4 uur slaap!

2) De bijzondere ervaring

Je kunt tijdens een sessie ook droombeelden ervaren. Net zoals je die hebt terwijl je slaapt, alleen ben je er tijdens Yoga Nidra bewust van. Hoe tof is het om een droom eindelijk is een keer bewust mee te maken!

3) Een verbeterde nachtrust

Yoga Nidra kan een oplossing zijn voor slaapproblemen, vooral voor mensen die veel stress ervaren. Tijdens een sessie komt je lichaam, geest, emoties en energie tot rust en kun je hierna uiteindelijk beter en dieper in slaap vallen.

Tip: probeer tijdens de sessie wakker te blijven, zodat je alle voordelen nog kunt ervaren.

4) Meer inspiratie

Al na één sessie Yoga Nidra krijgt je concentratievermogen en creativiteit een enorme boost. Omdat je je geest volledig openstelt, komt je artistieke en poëtische inspiratie tot leven. Wie weet schuilt er nog een geheime kunstenaar of schrijver in jou!

Lees ook:  Tips & Tricks: zo geef je een origineel cadeau

5) Positive vibes

Omdat er tijdens een sessie geen afleidende prikkels aanwezig zijn, is je ontvankelijkheid heel groot. Je focust je enkel en alleen op jezelf en komt er op deze manier achter wat je doelen zijn in het leven. Na een sessie voelt je je van binnen ‘opgeruimd’ en kun je je gaan focussen op wat je echt belangrijk vindt.

Meer weten over Yoga Nidra? Via deze website kun je er meer over lezen en eventueel een online programma volgen.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy