3 x yoga, maar dan nét even anders

by Redactie

De populariteit van yoga lijkt maar niet af te nemen. Dat is ook niet zo vreemd, als je kijkt naar de positieve invloed die yoga op lichaam en geest heeft. Volg je zelf regelmatig een lesje hatha- of yin-yoga, maar wil je eens iets heel anders proberen? Of overweeg je al langere tijd om met yoga te beginnen, maar heb je nog geen yogavorm gevonden die echt bij je past? Nadat we eerder al schreven over slaap yoga en goat yoga, hieronder nog drie interessante voorbeelden van anders-dan-anders-yoga.

Aroma yoga

Etherische of essentiële oliën worden gewonnen uit planten en dragen de kenmerkende geur van deze planten. De oliën worden van oudsher al gebruikt voor uiteenlopende doeleinden; bijvoorbeeld voor het verlichten van lichamelijke en psychische klachten. Door de invloed die essentiële oliën op lichaam en geest hebben, kunnen ze ook de effecten van yoga en meditatie versterken. Dit is het idee achter aroma yoga. Bij aroma yoga wordt gebruik gemaakt van oliën die passen bij de yogahoudingen die aan bod komen, en die deze houdingen als het ware verdiepen. Op verschillende plekken in Nederland worden regelmatig aroma yoga-workshops en -lessen georganiseerd. Momenteel staan er bijvoorbeeld lessen op de agenda bij LeefYoga in Amsterdam.

Big yoga

Als je kijkt naar de manier waarop yoga in de media wordt gepresenteerd, zou je haast gaan denken dat het alleen geschikt is voor slanke vrouwen. Bij yoga maakt het echter helemaal niet uit welke maat je hebt. Wel is het zo dat je sommige oefeningen beter net even anders kunt doen wanneer je wat zwaarder bent. Ook voelen vollere vrouwen zich niet altijd op hun gemak in een reguliere yogagroep. Daarom worden er lessen gegeven die speciaal bedoeld zijn voor vrouwen met een maatje meer: big yoga, ook wel ‘curvy yoga’ genoemd. Hoewel de big yoga-beweging in Amerika al aardig wijdverbreid is, zijn er in Nederland helaas nog maar weinig yogascholen die deze yogavorm aanbieden. Colette Edelenbosch is met haar Volop Yoga één van de pioniers. Haar lessen kun je volgen in Culemborg. Voor yogakleding in grote maten kun je op ullapopken.nl terecht.

Lees ook:  Van ontbijt tot toetje: proteïne supplementen die niet in poedervorm komen

Yoga in Concert

Muziekliefhebber? Dan kun je je hart ophalen bij Yoga in Concert. Onder deze naam organiseren gitarist, schrijver en yogi Jan Kuiper en zijn vrouw, yogini Yvonne de Hoop, al een paar jaar yogasessies met live muziek. Yoga in Concert wordt in verschillende theaters georganiseerd, met steeds weer andere thema’s en andere muzikanten. Zo staat de editie die op 8 april in Drachten plaatsvindt in het teken van de muziek van Adele en is voor deze editie zangeres Iris Kroes uitgenodigd. Op hun website schrijven Jan en Yvonne: “Yogahoudingen, klank en meditatie komen samen in dit bijzondere concept. Alles is mogelijk: actief meedoen op je yogamat, ontspannen achterover leunen terwijl je luistert naar de mooie muziek of een combinatie van beiden. Tijdens de voorstelling nemen we je mee in een flow van muziek, beweging, adem en ontspanning.“.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy