De Pizzabakkers, Pizza & Prosecco, is ondertussen al een aardig begrip geworden in Nederland. Kan ook niet anders want als pizzalover en – eerlijk bekennen – ongelooflijke zeikerd wat pizza’s betreft, is de pizza van de Pizzabakkers onevenaarbaar. Nog nooit, en dan bedoel ik echt nooit, heb ik een pizza helemaal inclusief randjes opgegeten. Ik werd onthaald bij de nog niet zolang geopende De Pizzabakkers op de Pannekoekstraat in Rotterdam. Met een prachtig prosecco, Follador Prosecco Spumante DOC, een volle prosecco met een zachte tinteling. Gaat perfect bij de plank antipasti misti die ik vervolgens geserveerd kreeg. Alle hemelse Italiaanse delicatessen bij elkaar. Wat dacht je van een botermalse 14 maanden gerijpte prosciutto Gran Sasso uit de Abruzzo en uitermate smaakvolle pecorino en echt Italiaanse taggiasche olijven. Vergezeld van ovenverse focaccia met zeezout en rozemarijn.
Cocktail time, met begeerlijke huisgemaakte limoncello
Aangezien De Pizzabakkers niet alleen heel bekend staan om hun fantastische pizza’s, maar ook door hun absurd lekkere prosecco cocktails, moest ik een cocktail. Mooi voor de smaakneutralisatie tussen voor- en hoofdgerecht. Ik koos voor Prosecco Limoncello mét begeerlijke huisgemaakt limoncello, prosecco, citroen, munt en spuitwater. Het is niet moeilijk om een pizza te kiezen bij De Pizzabakkers. Een mooie klein selectie met pizza en een wisselende pizza van de maand. Deze keer met salami al tartufo. Ik koos echter voor de Napoletana. Juist omdat deze pizza zo erg verschilt in versheid en hoeveelheid beleg. Mijn complimenten, er had iets meer ansjovis op mogen zitten, maar wat was de smaak goddelijk en de pizza vers.
Verser dan vers bij De Pizzabakkers
Alles wordt ter plekke versbereid in de open keuken, hier geen ‘oud’ deeg, ingrediënten die er al even liggen of smakeloze olijfolie. Nee, hier is alles krakend verser dan vers en het liefst huisgemaakt. Bij mijn pizza koos ik voor een kruidige, volle en toch lichte Pasqua Le Collezioni, Montepulciano d’Abruzzo. Rode wijn die op je tong kriebelt, zo lekker. Mijn diner werd afgetobt met een Scroppino. Een van de lekkerste, dat moet gezegd worden. Daarna nog even genieten van een huisgemaakt limoncello en échte Italiaanse koffie, en verrast voldaan, niet te vol, sluit ik de avond af bij Sanne, de eigenaresse.
Sanne de Vries is 25 jaar en super enthousiast en ambitieus en dat merk je bij De Pizzabakkers op de Pannekoekstraat; goede sfeer en het team onderling heeft er zin in. Absolute aanrader!
Good to know:
- Afhalen is mogelijk. Even bellen van te voren, sta je niet te wachten.
- Sanne heeft net terraswarmers laten plaatsen. Lekker in het voorjaar en najaar op het ruime terras toeven.
Foto header via depizzabakkers.nl