10 x de meest bijzondere glampings

by Jill Buitenhuis

Glampen is voor de luxepoezen die toch van kamperen houden, maar het niet zien zitten om in een kleine tent te slapen waarin je niet rechtop kunt staan of normaal kunt liggen. Er zal misschien geen rode loper voor je tent liggen en je kunt ook niet even op de bel drukken om roomservice te bestellen. Toch is het wel een geweldige ervaring om een keer te slapen in een luxe boomhut met jacuzzi of in een lodge tent met hemelbed. Dit zijn de 10 plekken waar je de ultieme glamping vakantie kunt vieren. Champagneyney erbij en proosten maar!

Camping Fabulous – Rome (Italië)

De naam verklapt het stiekem al een beetje. Op deze camping kun je fabulous genieten van je vakantie. Je vindt de camping op 15 kilometer van Rome. De safaritent Serengeti XL is voorzien van een eigen keuken én badkamer, ruime slaapkamers en een grote veranda.

Camping Weekend – San Felice Del Benaco (Italië)

Zodra het donker wordt op deze camping en de avond valt kun je genieten van de fijne sfeer rond het Gardameer. Alle lichtjes in de omliggende dorpen gaan aan en het uitzicht is magisch. Overdag kun je rustig een boek lezen onder de palmbomen.

Camping les Ranchisses – Ardèche (Frankrijk)

Deze camping ligt midden in de natuur, waardoor je kunt genieten van een rustige vakantie. Ook kun je hier het echte Franse leven proeven. In de lodgesuite vind je o.a. een romantisch hemelbed en een ligbad. De lodgesuite is voor twee personen. De kinderen kunnen in de net zo luxe junior lodgetent slapen.

Lees ook:  Hoe maak je je auto roadtrip-proof?

La Vallée Verte – Languedoc-Roussillon (Frankrijk)

Je vindt de camping in een prachtig bos, met rivieren waarin gezwommen kan worden. Een sprookjesachtige plek, waar je ultiem kunt glampen.

Camping Bi Village – Fazana (Kroatië)

In een safaritent slapen, maar dan zonder dieren om je heen? Dit kan ook aan de helderblauwe, Adriatische zee. Kom je er tijdens je vakantie toch achter dat je de dieren een klein beetje mist? Boek een excursie naar de Brijuni eilanden en bezoek het safaripark.

Camping Nono Ban – Gornji Humac (Kroatië)

Op vijftien minuten rijden van het romantische eiland Brac ligt deze prachtige camping. Een echte aanrader voor de actieve luxepaardjes. Rotsklimmen, zeekayakken, het kan allemaal.

Casa Del Mundo – Alicante (Spanje)

Deze camping werd als een van de eerste campings benoemd tot glamping. Er is keuze uit een authentieke hout gesneden woonwagen, een Indonesische gazebo of diverse gedecoreerde tenten die je het gevoel van een wereldreis zullen geven.

Nomad Xperience – Padul (Spanje)

Je altijd al een echte nomade willen voelen? Slaap in de luxe tipi, exclusieve yurt of zelfs in een ware zigeunerwagen. Het prachtige uitzicht op de bergen van de Sierra Nevade maakt het plaatje compleet.

Caradise Casa Jaede – Monchique (Algarve, Portugal)

Midden in de natuur slapen in je eigen gepimpte caravan! Hoe cool is dat? Geen paradise, maar caradise voor de glampers. De ideale vakantie voor met z’n tweetjes.

Hayema Heerd – Oldehove (Nederland)

Wil je liever iets dichterbij huis blijven? In Groningen kun je in een huifkar slapen. Beleef dit avontuur, waarin je een echt cowboy/cowgirl gevoel krijgt. Je kunt er ook voor kiezen op met de huifkar op expeditie wilde westen te gaan. Ontdek de mooiste plekjes van Groningen.

Lees ook:  Recap: top 5 travel terugblik van 2021

Illustratie header via iStock, credits: Silver_Rain

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy