Vintage fashion stores die je hart zullen stelen

by Jill Buitenhuis

Vintage stores, we love them. Kleren, accessoires, meubels, hoeden, tassen, die (bijna) niemand anders heeft. Het vinden van die ene vintage fashion vondst, duurt misschien wat langer dan ‘normaal shoppen’, maar het is die tijd honderd procent waard. ‘’She may be young, but she only likes old things….’’

Kiloshop

Bij de Kiloshop betaal je per kilo. Elk item is gecodeerd met een kleurtje. Zo betaal je een eerlijke prijs per kilo: accessoires wegen natuurlijk niet zoveel als bijvoorbeeld jassen. En wat nog meer tof is aan de Kilo shop? Ze hebben ook een plekje waar je kunt genieten van een kopje koffie of een fijne lunch.

Locatie:
Jodenbreestraat 158
Eerste van der Helstraat 11

WINI

De basis van deze winkel is stijl, kwaliteit en recycling. Bij WINI kun je door deze combinaties écht alles vinden. Hoeden, sweaters, jassen, sieraden en ga zo maar door. Neem een kijkje in de winkel en ga voor de tofste deals.

Locatie: Haarlemmerstraat 29

Episode

Dit is een van de grootste vintage stores in Amsterdam. Er is een erg breed assortiment voor man en vrouw. Vooral de grote sweaters en leren jassen zijn hier in overvloed te vinden.

Locatie:
Waterlooplein 1
Berenstraat 1
Niewe Spiegelstraat 37
Spuistraat 96

Laura Dols

Ben je op zoek naar de ultieme party outfit a la Marylin Monroe of Audrey Hepburn? Dan ben je bij Laura Dols aan het goede adres. Hier vind je alle party outfits in Hollywood style. De outfits geven je net dat beetje extra sparkle en glamour, waardoor alle ogen op jou gericht zijn! Bring the ‘50s back to 2018!

Lees ook:  Met deze zonnebrillen trends zijn je ogen extra blij deze zomer

Locatie: Wolvenstraat 7

LENA

Lena wordt ook wel de ‘fashion bibliotheek’ van Amsterdam genoemd. Eigenlijk van heel Nederland. Je sluit een abonnement af, waarmee je wekelijks/maandelijks nieuwe (oude) items kunt kopen. Mocht je niet in staat zijn om naar de winkel te gaan, dan kun je ook een bezoekje brengen aan de webshop. Superhandig!

Locatie: Westerstraat 174

 

Foto header: linker-afbeelding via Facebook-pagina Lena the Fashion Library, rechter-afbeelding via Facebook-pagina Laura Dols.

Dit artikel verscheen eerder in het Engels op de website Stijlmeisje.com

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy