Van deze auto’s gaat mijn hart sneller kloppen

by Imke Walenberg

Niets is zo veranderlijk als het weer zeggen ze wel eens. Datzelfde geldt misschien ook wel voor mijn droomauto. Die verandert namelijk in elke levensfase. .. Als tiener droomde ik bijvoorbeeld van een vintage Fiat 500 en als student kon ik wegmijmeren bij een Aston Martin. In mijn twintiger-jaren zag ik mezelf in een vierkante oude Volvo rijden en nu, als dertiger, gaat mijn hart sneller kloppen wanneer ik de volgende drie (behoorlijk uiteenlopende) auto’s op de weg zie rijden:

1) Nissan Figaro

De Nissan Figaro is een bijzondere retro auto met een net zo bijzondere geschiedenis. De Nissan Figaro werd namelijk tijdens de Tokio motor show van 1989 voorgesteld als de ‘Back to the Future’ auto. De eerste 8000 exemplaren gingen ‘als warme broodjes over de toonbank’ en Nissan besloot er nog eens 12.000 bij te bouwen. De extra exemplaren werden verkocht aan de gelukkige winnaars van een loterij, georganiseerd door Nissan. . Ik zie mezelf met dit mooie wagentje al rondrijden in de zomer. Dak open (het is namelijk ook nog eens een cabrio), muziekje aan en gaan! 100 punten voor deze beauty!

2) Donkervoort

Nederlander Joop Donkervoort ontwikkelde in 1978 de allereerste Donkervoort. Het bijzondere aan deze auto’s is dat ze allemaal met de hand zijn gemaakt. De looks van een raceauto in combinatie met zijn elegantie, spreken me erg aan.,“A Girl’s Gotta Dream” .

3) Tesla

De Tesla kan in dit rijtje niet ontbreken. Elektrische auto’s zijn immers de toekomst en dan is een Tesla ook nog eens een bolide met een erg goede look. Als ik op de snelweg deze beauty via mijn achteruitkijkspiegel zie naderen, dan ga ik met alle liefde even naar rechts om hem voor te laten gaan…

Lees ook:  Een 5-daagse rally in een oud barrel door Europa, dat is de Carbage Run

Van deze top 3 word ik persoonlijk helemaal wild. Heb jij ook een lijstje met toppers? Neem dan een kijkje op GasPedaal, door de fijne prijzen komen deze droomauto’s een stuk dichterbij.

Foto header door Frank A. Evers voor FemmeFrontaalRelated Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy