Opa schrijft wereldhit voor stil geboren kleinzoon

by Erik van de Nadort

Sommige liedjes raken je meer dan andere. Dat is niets vreemds. Maar het nummer Winter Bear van Coby Grant lijkt wereldwijd een gevoelige snaar te raken, met twee redenen. Ten eerste is het een prachtige, ingetogen song, met een mooie tekst en zang. Ten tweede de achtergrond van het liedje: het nummer werd geschreven voor een stil geboren jongetje, door zijn eigen opa.

Al door miljoenen mensen beluisterd

Het jochie werd na 38 weken zwangerschap stil werd geboren. Zijn Nederlandse opa schreef een lied om zijn verdriet een plek te geven en werd hierbij geholpen door de Australische zangeres Coby Grant, die ook het nummer inzong. Samen met andere nummers werd het de cd Winter Bear bedoeld als troost voor zijn zoon en schoondochter, en als herinnering aan de kleine baby. Afgelopen week is de videoclip van de opname van ‘Winter Bear’ echter in twee dagen online opgepikt door miljoenen mensen die zich herkennen in het verdriet en troost uit het nummer halen.

Voordat het lied tot stand kwam, ontving Grant pagina’s vol gedachten, gedichten, woorden en gevoelens van de opa. Ook kreeg ze input van vrienden die ook kinderen hebben verloren, bij de geboorte of later. Uiteindelijk werd dit alles samengevoegd tot Winter Bear. De zang werd opgenomen in Australië, en het nummer werd geproduceerd in Nederland door Jack van de Ven, een wederzijdse vriend, met behulp van musici die al eerder op een album van Coby Grant hadden gespeeld.

YouTube
Facebook
iTunes
Spotify

 

(De familie van het jongetje wil graag anoniem blijven, vandaar dat de opa niet met naam wordt genoemd.)

Lees ook:  FEBO deelt jarige grillburgers met 'arty' sausje uit

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy