OnePlus 5T review: groter Android-toestel is ook beter

by Redactie

De smartphones van het Chinese OnePlus zijn populair. Het bedrijf bracht medio 2017 al een toestel uit en kwam onlangs met de OnePlus 5T. Een relatief kleine upgrade maakt de smartphone helemaal ‘futureproof’, terwijl de goede prijs-kwaliteitverhouding gewaarborgd blijft.

Groter en (iets) beter

Misschien ben je wel bekend met OnePlus, een relatief kleine Chinese smartphonefabrikant die in korte tijd flink in populariteit is gestegen. Het bedrijf bracht tot nu toe verschillende toestellen uit, met de OnePlus 5T als nieuwste variant. De 5T lijkt in veel opzichten op de OnePlus 5 (van juni 2017), maar heeft één grote vernieuwing: een groter scherm. Dat display meet 6 inch en bedekt een heel groot gedeelte van de voorkant. Dat ziet er niet alleen fraai uit, maar geeft je ook meer ruimte voor al je apps.

OnePlus 5T review: groter Android-toestel is ook beter - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Onder de motorkap is nauwelijks iets veranderd. De OnePlus 5T heeft dezelfde snelle processor, hoeveelheid werkgeheugen en opslagruimte als zijn voorganger. Dat is overigens geen probleem: de OnePlus 5 behoorde tot de snelste smartphones van het moment, en de 5T doet dat ook. Apps draaien soepel en je kunt moeiteloos meerdere applicaties op de achtergrond draaien. Met de OnePlus 5T haal je een echte krachtpatser in huis.

Ook met de camera is weinig mis. Bij zowel veel als minder daglicht maak je prima foto’s, al kan de camera zich niet meten met die van bijvoorbeeld de nieuwe iPhone of Samsung Galaxy-telefoons. Aan de achterkant zit overigens een dubbele camera, waarbij de extra lens wordt ingeschakeld om in het donker meer licht op te vangen. Dat resulteert in scherpere kiekjes en minder ruis. Handig!

Lees ook:  3 x langer plezier van je smartphone-batterij

OnePlus 5T review: groter Android-toestel is ook beter - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ontgrendelen met je gezicht

Omdat er door het grotere scherm geen ruimte meer is voor de vingerafdrukscanner, heeft OnePlus deze naar de achterkant verplaatst. Een prima positie, maar niet iedereen zal eraan kunnen wennen. Daarom is de Face Unlock-functie toegevoegd, een optie waarmee je de 5T ontgrendelt met je gezicht. Je scant je gezicht in, slaat vervolgens de informatie op en je kunt de smartphone daarna enorm snel aanzetten. Dubbeltik op het scherm en Face Unlock herkent direct je gezicht. Vaak gaat het zó snel dat je direct naar je homescreen springt.

Wel jammer: de OnePlus 5T draait niet op de nieuwste Android-versie (Oreo), maar het al oudere Nougat. Op zich geen ramp, maar het was netter geweest als OnePlus het toestel met de nieuwste update had afgeleverd. De update volgt overigens snel, want OnePlus is al begonnen met het testen ervan.

OnePlus 5T review: groter Android-toestel is ook beter - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het beste van alles is echter de prijskwaliteit-verhouding van de OnePlus 5T. De smartphone beschikt over alle features die je van een toptoestel zou verwachten, maar heeft een relatief lage prijs van 499 euro. En dat zie je niet vaak, want high-end telefoons gaan vaak voor honderden euro’s meer over de schappen.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy