Inspiratietips: geef je keuken een (mini) make-over!

by Jill Buitenhuis

De plek van het huis waar we toch wel érg vaak te vinden zijn: de keuken. Om maaltijden klaar te maken of om even een kopje koffie te zetten. Daarom is het leuk om je keuken zo stylish en gezellig mogelijk te maken. De ruimte moet wel functioneel blijven, aangezien je vaak ruimte nodig hebt om te koken en je ook veel spullen kwijt moet kunnen. Met deze inspiratietips krijgt je keuken een extra touch up en wil je de hele dag wel in de keuken staan.

Knus

Je keuken decoreren hoeft helemaal geen geld te kosten. Met de benodigdheden die je al hebt kun je vaak een knus hoekje maken. Gebruik dienbladen, houten plankjes, en een fancy pot waar je al je keukengerei in bewaard. Zo heb je eenvoudig een cosy hoekje gecreëerd op het keukenblad.

Waar het allemaal om draait: koffietijd!

Hetgeen waar wij het liefste voor naar de keuken lopen is natuurlijk een het zetten van een lekker bakkie koffie. Het koffiezetapparaat is dé eyecatcher van je keuken. Voor jezelf is het belangrijk dat de koffie ook nog eens lekker smaakt en snel klaar is. Kies bijvoorbeeld voor een SENSEO koffiepadmachine in een opvallende kleur zoals rood. Je kunt ook kiezen voor een wat subtielere kleur zoals grijs met wit. Dit kun je afstemmen op de kleuren die je al gebruikt in je keuken. Plaats de machine op een centrale plek. Zo ziet iedereen jouw koffiemachine en staat hij niet weggestopt in een hoekje.

Krijtbord

Niet alleen heel erg leuk voor het oog, ook ontzettend handig voor je to-do list. Op een krijtbord kun je alles noteren wat je moet doen. Ook kun je boodschappen opschrijven zodra je ziet dat er iets op is. Zo vergeet je niets en kun je je het krijtbord zo leuk aankleden als je zelf wilt.

Lees ook:  Duurzaam koken: milieuvriendelijke apparaten, pannensets en keukentools

Potjes en pannetjes

Houd je niet zo van poespas en wil je je keuken het liefst zo rustig mogelijk houden? Door een stang op te hangen creëer je een creatieve mogelijkheid voor al je potten en pannen. Je kunt ze hieraan ophangen door middel van haakjes. Kies een donkere kleur als zwart in combinatie met een lichtere kleur als grijs en wit voor een industriële look. Zo is je keuken toch net ietsje anders dan anders en houd je het overzichtelijk.

Planken

Als je van koken houdt is er een grote kans dat je veel kookboeken tot je beschikking hebt. Kookboeken zijn niet alleen handig om te gebruiken voor lekkere recepten, ook zijn ze vaak erg mooi om te zien. Daarom verdienen de kookboeken een eigen plankje. Hang een wat dikkere plank op in verband met de stevigheid. Plaats de kookboeken op kleur en voeg eventueel wat leuke plantjes of bijvoorbeeld potjes met kruiden toe aan de plank voor nog meer sfeer.

 

Foto header via iStock, credits: Svetl

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy