Geef je weerstand een opzwieper!

by Imke

Last van een winterdip? Ik denk dat we dit allemaal weleens hebben in de winterperiode. De dagen worden steeds korter, veel mensen gaan in het donker de deur uit en komen in het donker weer thuis en als het dan wel licht is, is het vaak grauw buiten. Niet echt bevorderend voor je weerstand dus. Daarom krijgen veel mensen last van verkoudheid en gesnotter in deze periode. Een oorzaak voor deze kwaaltjes kan een vitaminetekort zijn.

Boost je weerstand!

Doordat je in de winterperiode weinig zonlicht ziet, kan je soms last hebben van te weinig energie. Zelf merk ik ook dat ik in de winter een stuk onregelmatiger eet (onder andere door de verraderlijke feestdagen…).

We kunnen allemaal wel wat zon gebruiken in deze periode, denk ik. Zonlicht geeft ons energie en is de belangrijkste bron van vitamine D. Vitamine D is niet alleen een vitamine maar ook een hormoon. Gebrek aan deze vitamine kan dus ook een negatieve invloed hebben op je humeur. Gelukkig kan je in de winterperiode je vitamine D te kort makkelijk oplossen met een smelttabletje.

Het kan zijn dat je door de drukte van de feestdagen helemaal vergeet je twee stuks fruit te nuttigen. Een oplossing voor dit probleem kan zijn om dagelijks Multivitamine te slikken, naast je dagelijkse voedingspatroon. Op deze manier krijg je toch al je vitaminen binnen die je nodig hebt, en dit geeft je weerstand zeker in de winter een goede oppepper.

Ben je vegetariër, veganist of eet je gewoon niet altijd vlees, vis of andere dierlijke producten? In veel dierlijke producten zoals rood vlees zit B12, een belangrijke vitamine tegen vermoeidheid en concentratieproblemen. In de winter voel je je sneller futloos en dan kan je lichaam zeker even een boost gebruiken. Gelukkig kun je Vitamine B12 ook zonder dierlijke producten tot je dienen, namelijk door middel van een supplement.

Lees ook:  Dit alcoholvrije drankje doet niet onder voor een echte gin & tonic

Zorg goed voor jezelf deze koude dagen en voorkom een winterdip met wat extra voedingssupplementen!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy