Duurzaam reizen, tips & tricks - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Duurzaam reizen, tips & tricks

Reizen is een van de mooiste en leukste dingen om te doen, als je het mij vraagt. Alleen is reizen vaak niet een van meest milieubewuste dingen die je kunt doen. Of je nou met het vliegtuig, de trein of de auto reist, het is allemaal vervuilend. Tegenwoordig zien we dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan ecotoerisme. Wij bespreken een aantal tips met je waarmee je duurzaam de wereld kunt ontdekken.

Ga met een doel op vakantie

Maak tijdens je vakantie tijd om een aantal dagen te helpen bij bijvoorbeeld een weeshuis of dierenopvang. Niet alleen is de lokale bevolking daar natuurlijk heel erg blij mee, vrijwilligerswerk doen heeft ook een enorme impact op de algehele ervaring en beleving van jouw vakantie.

Zoek de bijzondere plekjes op

Vermijd de meest toeristische gebieden als je duurzaam wil reizen. Deze gebieden hebben meestal het meeste last van vervuiling en zien de oorspronkelijke cultuur verdwijnen. Ga op zoek naar bijzondere en onbekende plekjes in een land en laat je verassen.

Verblijf bij een local

Airbnb is tegenwoordig een super populair platform om accommodaties te boeken. Bij veel van deze accommodaties verblijf je bij een local. Niet alleen is dit vaak een stuk goedkoper dan een hotel, je draagt op deze manier ook je steentje bij aan de lokale economie én locals kunnen je natuurlijk de mooiste plekjes in de buurt laten zien.

Let op het Fair Trade keurmerk

Er zijn Nederlandse reisorganisaties die Fair Trade reizen aanbieden. Als je je reis boekt met een organisatie die dit keurmerk heeft, ben je er zeker van dat je verblijf FFT (Fair Trade Tourism) gecertificeerd is. Dit certificaat krijgt een accommodatie alleen als het voldoet aan maar liefst 200 criteria op het gebied van duurzaam toerisme.

Lees ook:  Toast! Bier van (oud)brood

Duurzamer vliegen

Vliegen staat hoog op de lijst van de meest vervuilende manieren van vervoer. Als je een verre reis wil maken, is vliegen vaak de enige optie dus moet je hier wel gebruik van maken. Kies voor een directe vlucht en vlieg met zo min mogelijk bagage voor de minste luchtvervuiling.

Duurzaam reizen, tips & tricks - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wil je de CO2-uitstoot van je vliegreis compenseren? Dat kan via Greenseat. Greenseat berekent de exacte CO2-uitstoot van je vlucht en dit kan je compenseren met een klein geldbedrag. Met dit geldbedrag kun je vaak al één huishouden uit een ontwikkelingsland blij maken met duurzame energie.

Foto header via iStock, credits: Professor25

0 comments on “Duurzaam reizen, tips & tricks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *