Dit zijn de 5 trends op sportgebied voor 2018!

by Roos Pieters

Meer gaan sporten en bewegen is voor veel mensen een belangrijk voornemen voor het nieuwe jaar. Of dit ook lukt, is een ander verhaal, maar veel mensen zien de ingang van het nieuwe jaar als een poging om dit jaar toch écht te gaan sporten. Geen zin om tussen al deze mensen in een drukke sportschool te gaan staan of heb je gewoon zin om een keer wat anders te proberen? Dit zijn dé 5 trends op sportgebied voor 2018:

1) Toega

Fan van yoga? Toega, (toes + yoga = toega) is een speciale vorm van yoga speciaal voor je voeten en geeft je mobiliteit een boost en helpt de kracht in je tenen, voeten en enkels te verbeteren. Zeker een aanrader voor vrouwen die vaak op hoge hakken lopen! En ben je op zoek naar goede sokken voor het sporten, kijk dan hier.

2) Barre

Dans wordt vaak toegepast in een workout, zoals bijvoorbeeld bij Zumba. Bij de Barre-workout worden ballet, yoga en pilates met elkaar gecombineerd. De barre kun je gebruiken om je balans te bewaren. Het resultaat? Versterkte spieren en meer flexibiliteit in je lichaam zodat je op vrijdagavond de show steelt in de club.

3) Goat Yoga

Een yogasessie omringt door schattige geitjes? Het bestaat echt! De geiten schijnen ervoor te zorgen dat er een hoop extra gelukshormonen worden aangemaakt en dit moet een veilig gevoel geven aan de deelnemers van de yogasessie.

4) Boksen

In 2017 was boksen al een grote trend, en ook dit jaar zal er weer flink op “los gebokst” worden. Boksen is een fijne intensieve workout waarbij je echt even alles eruit kunt halen wat erin zit om spierballen te kweken.

Lees ook:  5 x tips om je run zo duurzaam mogelijk te maken

5) Sportgadgets

Gadgets zoals de Apple Watch, Fitbit en andere handige horloges en apps zullen dit jaar alleen maar populairder worden in de sportwereld. Met behulp van deze wearables kun je makkelijk je workout bijhouden of bijvoorbeeld het aantal calorieën wat je op een dag eet aflezen. Daarnaast maakt een mooi high tech horloge het natuurlijk ook een stuk aantrekkelijker, fashion wise dan, om te gaan sporten.

Foto header via iStock, Credits: IPGGutenbergUKLtd

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy