Amsterdam Light Festival - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het Amsterdam Light Festival: voor als je van lichtjes houdt

Als de Kerstperiode voorbij is verdwijnen ineens alle gezellige lichtjes in de straten en huiskamers. Zo jammer vind ik dat! Maar niet in Amsterdam. Zelfs in januari kun je nog duizenden lichtjes van kunstwerken bewonderen tijdens het Amsterdam Light Festival (ALF).

Het Amsterdam Light Festival wordt jaarlijks georganiseerd vanaf eind november tot eind januari. En ieder jaar volg ik lopend een mooie route langs de stralende kunstwerken. Maar dit jaar deed ik dat met de boot, een mooie sloep wel te verstaan. Amsterdam aanschouwen vanaf het water is toch andere koek, en een stukje mooier, al zeg ik het zelf. Met dekentjes en een glas rode wijn in de hand is het écht big time genieten van alle lichtkunstwerken. Alle lichtgevende werken hangen boven en rondom de grachten van Amsterdam. Het festival an sich is gratis voor een guided tour met een romantische boot (sloep of overdekt in een grotere boot) betaal je een klein bedrag. Superleuk om je lief nog mee te verrassen in deze saaie januarimaand!

Existential

Ieder jaar heeft het festival een ander thema. Dit jaar is dat: Existential’. “Hiermee wordt teruggegaan naar de aardse benadering van licht en het weer zichtbaar en begrijpelijk maken van de existentiële eigenschappen; het potentieel om te vormen, te verwarmen, te vitaliseren en te verbinden.”

Een kleine greep uit de vele kunstwerken!

Lees ook:  Must do: een Winter Wonder Tocht maken met een Volkswagenbusje van We Love Oldtimers

0 comments on “Het Amsterdam Light Festival: voor als je van lichtjes houdt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *