Het Amsterdam Light Festival: voor als je van lichtjes houdt

by Odiel Mennink

Als de Kerstperiode voorbij is verdwijnen ineens alle gezellige lichtjes in de straten en huiskamers. Zo jammer vind ik dat! Maar niet in Amsterdam. Zelfs in januari kun je nog duizenden lichtjes van kunstwerken bewonderen tijdens het Amsterdam Light Festival (ALF).

Het Amsterdam Light Festival wordt jaarlijks georganiseerd vanaf eind november tot eind januari. En ieder jaar volg ik lopend een mooie route langs de stralende kunstwerken. Maar dit jaar deed ik dat met de boot, een mooie sloep wel te verstaan. Amsterdam aanschouwen vanaf het water is toch andere koek, en een stukje mooier, al zeg ik het zelf. Met dekentjes en een glas rode wijn in de hand is het écht big time genieten van alle lichtkunstwerken. Alle lichtgevende werken hangen boven en rondom de grachten van Amsterdam. Het festival an sich is gratis voor een guided tour met een romantische boot (sloep of overdekt in een grotere boot) betaal je een klein bedrag. Superleuk om je lief nog mee te verrassen in deze saaie januarimaand!

Existential

Ieder jaar heeft het festival een ander thema. Dit jaar is dat: Existential’. “Hiermee wordt teruggegaan naar de aardse benadering van licht en het weer zichtbaar en begrijpelijk maken van de existentiële eigenschappen; het potentieel om te vormen, te verwarmen, te vitaliseren en te verbinden.”

Een kleine greep uit de vele kunstwerken!

De sloep!
Amsterdam Light Festival
Whole hole | Vendel & De Wolf
Amsterdam Light Festival
Windows | Lynne Leegte
Amsterdam Light Festival
Infinita | Balmond Studio
Amsterdam Light Festival
Lifeline | Claes Meijer
Amsterdam Light FestivalAmsterdam Light Festival
Light Matters | ACTLD
Amsterdam Light Festival
Lightwave | Lauren Ewing
Amsterdam Light Festival
Homeward bound | Victor Engbers
Amsterdam Light Festival
Touch of Time | Lambert Kamps
Amsterdam Light Festival
Be the change you want to see in the world | Bagus Pandega
Amsterdam Light Festival
Floating on a thousand memories| Lighting Design Academy
Amsterdam Light Festival
The life of a slime mold | Nicole Banowetz
Amsterdam Light Festival
City Gazing | VOUW
Amsterdam Light Festival
The Lace - CHOI + SHINE ©Janus van den Eijnden (1)
Lees ook:  Carnaval staat voor de deur! 7 x de leukste carnaval outfits

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy