5 x tips om je Instagram een oppepper te geven

by Jill Buitenhuis

Tegenwoordig is het super belangrijk om je social mediakanalen up to date te houden. Instagram en Facebook zijn een soort ‘eerste indrukken’ geworden. Je toekomstige werkgever checkt eerst je kanalen om te kijken wat voor een persoon jij bent. Erg belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je jezelf zo goed mogelijk presenteert op die kanalen. Voor je volgers geldt hetzelfde: mensen besluiten je te volgen, of ze keren niet meer terug naar je kanaal. Wij hebben voor jullie vijf tips, waardoor je je Instagram een oppepper kunt geven. Let the followers come!

1) Share it

Wanneer je iets bereikt, mag je trots zijn. Misschien studeer je af, of kom je in de krant met je pas gestarte bedrijfje. Share it! Het maakt niet uit of het iets kleins is of iets groots, deel het met je volgers.

2) Ask the world

Ons land staat bekend om onze manier van doen. Wij Nederlanders bemoeien ons overal mee. Zaken waar we geen verstand van hebben? Wij hebben er alsnog een ‘perfecte’ mening over. Hier moet je gebruik van maken op je Instagram account. Vraag je volgers naar hun meningen over bepaalde onderwerpen. Ga je bijvoorbeeld op vakantie? Vraag je volgers wat hun tips zijn, wil je iets nieuws kopen maar twijfel je over de kleur? Laat je volgers bepalen. Zo creëer je veel interactie en word je veel interessanter om te volgen.

3) Either left or right

Op Instagram kun je werkelijk alles posten. Eten, drinken, kleding, hotspots, natuur, en ga zo maar even door. Het is belangrijk om te plaatsen waar jij je fijn bij voelt, maar als je alles door elkaar post op je Instagram wordt het nogal een zooitje. Je moet een richting kiezen voor je kanaal. Wil je een food-influencer zijn? Post dan ‘foodies’. Wil je een influencer zijn op gebied van stijl en kleding? Zorg er dan voor dat dit direct duidelijk is bij het openen van je account.

Lees ook:  Teufel Radio 3sixty; veel meer dan gewoon een radio

4) Storytime

Gelukkig voor ons, maakt Instagram ook gebruik van ‘stories’. Hier kun je berichten op posten, die voor 24 uur te zien zijn. Door middel van storytime kun je een sneakpeak geven van jouw leven, zonder dat alle foto’s al per se bewerkt zijn. Laat je volgers bijvoorbeeld weten waar je aan het lunchen bent of welke serie je aan het kijken bent. Be creative. Je kunt er helemaal je eigen ding van maken.

5) Be yourself

Het welbekende spreekwoord: ‘’wees jezelf, er zijn al zoveel andere.’’ Dit is dan ook 100% waar. Op Instagram wordt heel vaak het perfecte leven weergegeven. In werkelijkheid kan het leven natuurlijk niet perfect zijn. Mensen willen de échte jij zien, niet alleen de ‘perfecte’ dingen. Show them your personality.

Foto header via iStock, credits: ymgerman

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy