5 x makkelijke en gezonde snacks

by Roos Pieters

Beginnen aan een gezonde levensstijl. Ik denk dat iedereen dit goede voornemen aan het begin van het nieuwe jaar wel herkent. Maar of dit voornemen ook echt een succes gaat worden? Dat is vaak een ander verhaal. Deze makkelijke en gezonde snacks zijn een goed opstapje naar een gezondere levensstijl, zonder dat je het meteen heel gecompliceerd voor jezelf gaat maken.

Banaan met pindakaas

Een hele simpele, maar lekkere snack: een banaan met pindakaas. Smeer een lik pindakaas op je banaan en je snack is al klaar! Je kunt natuurlijk ook een boterham of cracker besmeren met pindakaas en hier plakjes banaan op leggen. Deze snack vult goed en geeft je lekker veel energie om de dag door te komen.

Noten

Ongebrande en ongezouten noten zijn supergezond en geven je snel een verzadigd gevoel. Omdat ze ongebrand en ongezout zijn, krijg je geen onnodige vetten binnen en vermijd je ook nog eens een overschot aan zout. Noten zitten van zichzelf al boordevol goede vetten en eiwitten.

Doe wat leuks met je fruit!

Fruit is natuurlijk een bekende gezonde snack. Toch kan ‘gewoon’ een appeltje eten op den duur een beetje saai worden. Maak je appel wat specialer door er wat rozijntjes en kaneel doorheen te doen. Zo heb je je eigen gezonde en lekkere appeltaartvulling gemaakt. Genieten!

Lekker dippen

Knagen op rauwe groentjes is supergezond, maar kan soms een beetje saai zijn. Dip je konijnenvoer in wat hummus of een ander lekker smeerseltje. Wil je helemaal goed bezig zijn? Maak dan je dip zelf.

Lees ook:  Arty groen(t)e bisectie

Pure chocolade

Soms moet je gewoon even een stuk chocola hebben om je craving te stillen. Een stukje pure chocolade, het liefst met een hoog cacaopercentage, is helemaal niet zo ongezond en wakkert je gelukshormoon ook nog eens aan. Pak dus gerust een stukje pure chocola als je niet zo lekker in vel zit.

 

Foto header via iStock, credits: JulyProkopiv

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy