5 x de leukste wintersportbestemmingen

by Jill Buitenhuis

Skiën, snowboarden, veel sneeuw, hoge bergen, ‘schnitzel mit pommes’ en après-ski: WINTERSPORT! Een doevakantie met waarschijnlijk veel vallen en opstaan (niet alleen op de piste ;)), waar je geniet van de kou en sneeuw. Als je je wintersport nog niet hebt geboekt zijn dit de leukste wintersportbestemmingen om naar toe te gaan.

1) Serfaus – Fiss – Ladis (Oostenrijk)

Een van de meest populaire en meest kindvriendelijke skigebieden in de Alpen. Dit skigebied ligt in het Oberinntal, vlak voor de Italiaanse en Zwitserse grens. De hoogste pistes liggen op 2820 meter, wat betekent dat deze vrijwel sneeuwzeker zijn. Als je niet van skiën houdt kun je ook kiezen voor mooie wandeltochten. Een sneeuwmobiel brengt je naar de mooiste plekjes van deze omgeving. In Kinderland kunnen de kleintjes leren skiën. De échte snowboarder moet absoluut een kijkje brengen aan het Funpark. Een uitdaging voor iedere snowboarder!

2) Tirol (Mayrhofen, Gerlos, Kirchberg) (Oostenrijk)

‘Jetzt geh’t los!’. Dit zal je ongetwijfeld veel horen wanneer je naar Tirol gaat. Tirol staat ook wel bekend als het après-skigebied. Een wintersport naar Tirol betekent een en al gezelligheid. Een combinatie van Oostenrijkse en Nederlandse gezelligheid, veel Skihut muziek en ook heel veel bier en Flugel!

3) Les Trois Vallées (Frankrijk)

Vorig jaar werd dit gebied voor de derde keer uitgeroepen tot het beste skigebied ter wereld. Wat dit gebied zo bijzonder maakt? Het gebied ligt ontzettend hoog. Als je in Val Thorens verblijft, dan zit je al op zo’n 2300 meter hoogte. De pistes zijn uitdagend en spannend. Vervelen zal in dit gebied niet zo snel gebeuren!

Lees ook:  Op autovakantie in Nederland

4) Zell am See-Kaprun (Oostenrijk)

Winterwonderland in Salzburger Land. De ideale plek voor zowel beginners als gevorderden. Schmittenhöhe en de Kitzsteinhorn bieden steile hellingen en gewaagde afdalingen. Op de Maiskogel staan de kleintjes centraal. Op de Kitzsteinhorn vind je diepe sneeuw, ongeprepareerde pistes en funparks voor ieder niveau.

5) Ischgl (Oostenrijk)

Ook wel het Ibiza van de Alpen. Ischgl is net even iets duurder dan de andere skigebieden. Zeker wel de moeite waard om naar toe te gaan. Hip, trendy en heel gezellig. Aan het begin en aan het einde van ieder skiseizoen worden er liveconcerten georganiseerd met wereldartiesten. Voetjes van de vloer.

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy