5 x haal de lente alvast in je woonkamer

by Redactie

Heb je last van (vroege) lentekriebels? En heb je zin om die grijze luchten en regen buiten te lijf te gaan met iets positiefs? Geef dan je woonkamer een flinke opknapbeurt. Een nieuwe kast, leuke decoratie voor aan de muur of een hele andere stijl…. Dit zijn dé trends voor het nieuwe voorjaar. En handig, het is helemaal niet moeilijk om het toe te passen!

Aan de muur

Wat je absoluut nooit mag vergeten is je muur. Je kunt ontzettend veel leuke dingen doen met de wanden in je woning. Zonder decoratie aan je muur zal je woonkamer een stuk minder spannend zijn. Kies bijvoorbeeld voor en groot wandrek als je ook een grote woonkamer hebt. Hier kun je je boeken in kwijt of leuke fotolijstjes neerzetten. Als je een wat kleinere woonkamer hebt kun je ook kiezen voor een wandplank. Dit is iets subtieler, maar zorgt toch net voor dat extra beetje sfeer.

Retro touch

De donkere tinten uit de jaren ’70 zijn weer helemaal terug van weggeweest. Donkerblauw, smaragdgroen, cognacbruin, grijs en warm oranje gaan het erg goed doen dit jaar. Zorg ervoor dat je de basis wat rustiger houdt. Zo wordt de woonkamer niet te druk. Ook kun je ervoor kiezen om materialen van vroeger toe te voegen aan je interieur. Een oude platenspeler op je bijzettafel geeft nog meer die retro touch.

Botanisch

Gebruik veel natuurlijke materialen en wat stoerdere elementen. Maak met behulp van hout een wand achter je televisie. Wat planken aan de linkerkant en aan de rechterkant, zorgen meteen voor een gezelliger gevoel. Hang een zwart wandrek aan de muur, waar je groene plantjes of cactussen in kunt zetten. Des te meer planten, des te beter. Ook kun je hier kaartjes ophangen met teksten, wat leuke quotes maken de woonkamer persoonlijker.

Lees ook:  Turning houses into homes: met deze lifestyle gadgets in huis ben je van alle gemakken voorzien

Poefjes

Heb je jonge kinderen thuis? De poefjes van meubelwinkel Emob zijn ideaal. Perfect om op te klimmen én ze staan leuk. Je hebt ze in alle kleuren. Houd je van wat meer kleur in de woonkamer, dan kun je voor fellere kleuren als gifgroen of knalroze gaan. Wil je het rustig houden? Kies dan voor wat lichtere kleuren zoals grijs of lichtbruin.

Pronkstuk

Je eigen vitrinekast in de woonkamer, waar je alles wat jij belangrijk vindt of graag wil laten zien in kunt plaatsen. Niet alleen tof om te zien, je woonkamer wordt ook veel persoonlijker. Iets waar jij trots op bent mag je duidelijk laten zien, right?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy