5 x de leukste arty Instagram accounts om te volgen

by Jill Buitenhuis

Instagram, een social platform waar je veel inspiratie kunt opdoen, als je Instragram op de juiste manier gebruikt. Er zijn accounts met miljoenen volgers, maar ook wat minder grote accounts met minder volgers. Ook de ‘kleine’ accounts kunnen erg leuk zijn om te volgen. Meer volgers betekent niet direct leukere posts. Ik vind het zelf tof om verschillende accounts te volgen. Een beetje van dit en een beetje van dat, zonder een chaos te creëren. Ik ben op onderzoek gegaan en heb voor jullie de leukste arty insta’s gevonden!

@poetry

DIt account is misschien iets minder ‘arty’ als de andere, maar ik ben groot fan dit account. Er worden dagelijks quotes gepost, waar je veel inspiratie uit kunt halen. Als je op je werk bent en even geen zin meer hebt, kun je naar de leuke quotes kijken. Een klein relax-momentje elke dag, waardoor je een energy boost krijgt en er weer helemaal tegenaan kunt!

@themuseumofmodernart

Picasso, Andy Warhol, Yoko Ono: namen die je zult tegenkomen in de feed van dit geweldige Instagram-account. Moderne kunst is voor iedereen. Niet saai, maar erg speciaal. Geniet van alle mooie kunstwerken op dit account.

@artforum

Als je een echte art-lover bent, is dit account echt een must om te volgen. Je krijgt alle updates over Frieze, de kunstgalerij van New York. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en mooie kunst die er te zien is.

@whitecubeofficial

Goed nieuws voor iedereen die fan is van Jay Joplings’s white walled gallery! Je kunt zijn werk nu ook op Instragram vinden. Neon quotes op een muur, in alle kleuren en soorten. Een originele Damien Hirst en Marc Quinn kun je verwachten op de feed.

Lees ook:  6 x deze kunsttentoonstelling MOET je deze zomer bezocht hebben!

@banksy

Deze naam komt je waarschijnlijk wel bekend voor. Banksy’s tentoonstelling is al een lange tijd te zien in Amsterdam. In plaats van selfies posten, plaatst Banksy veel foto’s van zijn kunstwerken. De Britste ‘street artist’ maakt met zijn kunst politieke statements. Een slimme en mooie manier om je mening te geven.

Foto header via Instagram-account @artforum

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy