5 x de beste auto's om de winterse Alpen mee te trotseren - Gaspedaal - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5 x de beste auto’s om de winterse Alpen mee te trotseren

Heerlijk, wintersport! Hup, skibox op het dak en op naar de mooie Oostenrijkse, Zwitserse of Franse Alpen. Bij voorkeur met een veilige auto, met vierwielaandrijving, die bestand is tegen een beetje (veel) sneeuw en je veilig naar de bestemming brengt. Wij gingen op zoek naar de 5 beste tweedehands auto’s voor in de sneeuw:

1) Mercedes Benz GLA

Deze luxe en compacte crossover (een zogenaamde middenklasse SUV) ligt heerlijk stabiel op de weg. Een waar ‘racemonster’ die je met gemak op jouw wintersportbestemming brengt. Ben je gek van sportief meets chic, dan is dit jouw auto!

2) Jeep Patriot

Sinds 2006 op de markt, en destijds geïntroduceerd om het gamma van het merk Jeep uit te breiden en ook andere doelgroepen aan te spreken. Dankzij de zogenaamde Lock-mode kan de Jeep Patriot naast diepe sneeuw, ook met zand en gladde ondergronden zoals modder uit de voeten. Ideaal dus! Het ultieme outdoor-gevoel wordt zeker naar boven gehaald in deze auto.

3) Kia Sorento

Dit is een zogenaamde full-size SUV. De Kia Sorento staat een treetje hoger in de markt dan zijn kleinere broer, de Kia Sportage. Het kenmerkende voor de Kia Sorento is de superzuinige motor . Daarnaast gewoon een fijne en degelijke auto, die het hele gezin veilig en comfortabel van A naar B brengt.

4) Volvo XC70

Deluxe vijfdeurs stationcar met vierwielaandrijving, waarmee je met gemak offroad (en in de sneeuw) kan rijden. Mede mogelijk gemaakt dankzij de hogere bodemspeling, grotere bumpers en beschermstrips. Volvo-fans worden gegarandeerd blij van een rit in deze stoere versie.

Lees ook:  De nieuwe Nissan X-Trail: ProPilot technologie, ruim, en perfect voor gezinsuitjes 

5) BMW X6

De BMW X6 is een kruising tussen een luxe SUV en een coupé. De grote wielen en de vierwielaandrijving maken het een perfecte auto om te rijden onder alle weersomstandigheden. The Ultimate Driving Machine, zoals ze het bij BMW zeggen, en dat is het zeker.

Foto header, BMW X6, auteursvermelding: Tadeas Skuhra / Shutterstock.com


Categories Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “5 x de beste auto’s om de winterse Alpen mee te trotseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *