5 tips om je concentratie een boost te geven

by Roos Pieters

Ik denk dat we het allemaal wel herkennen: op het moment dat je goed geconcentreerd moet zijn voor iets, lukt het niet. Je raakt afgeleid door de kleinste dingen en het lukt je maar niet om je te focussen op datgene wat belangrijk is. Daarom vijf handige tips die van pas kunnen komen bij dit veelvoorkomende probleem.

Beperk je koffie-inname

Vlak voor een belangrijke deadline is je slaapritme vaak wat in de war en hierdoor kan het zijn dat je een grotere behoefte hebt aan koffie. Toch is het voor je concentratie niet zo bevorderlijk om de hele dag ’s achterover te slaan. Heb je toch echt een bakkie nodig om je drukke dag door te komen? Drink ongeveer een half uur van tevoren een kopje koffie voordat je aan een belangrijke taak gaat beginnen. Op deze manier werkt de cafeïne het beste wanneer jij het nodig hebt!

Frisse lucht

Voorkom dat je verandert in een kasplantje en ga af en toe even naar buiten om een frisse neus te halen. Natuurlijk zonlicht en frisse lucht zorgen er namelijk voor dat je humeur een boost krijgt en dat je alerter wordt. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om tussen je taken door af en toe even een pauze in te lassen.

Stop met multitasken

Multitasken is een stuk minder efficiënt dan dat wij vaak denken, zelfs voor vrouwen. Multitasken zorgt snel voor een warrig hoofd, omdat je aan meerdere dingen tegelijk moet denken. Wanneer je je volle aandacht focust op een specifieke taak, kun je deze taak een stuk sneller afronden en doorgaan met je volgende actiepunt.

Lees ook:  New Balance op maat

Let op je voeding

In tijden van stress, drukte en vermoeidheid zijn we geneigd om veel te snacken om even te vergeten hoe druk we zijn. Hoe verleidelijk dit ook kan zijn, het draagt niks bij aan je focus en concentratie. Ga voor goede vetten zoals omega-3, want deze bevorderen je geheugen en humeur. Deze vetten zitten onder andere in avocado’s, walnoten en vis. Een goed excuus om sushi te bestellen dus!

Schrijf het op

Schrijf al je taken die je op een dag wil doen op. Omdat je taken nu concreet op papier staan, zweven ze niet meer rond in je hoofd en dit zorgt voor orde. Zonder orde in je hoofd, kun je je namelijk niet focussen. Vink af wat je gedaan hebt en ga op deze manier verder met je volgende taak. Nog een tip: schrijf je taken per week voor een duidelijk overzicht van hoe je week eruit zal gaan zien.

Foto header via iStock, credits: francescoch

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy