5 must do’s op wintersport

by Wanda Bregman

Misschien ben je al wezen skiën of snowboarden of ga je nog op wintersport. Voor degene die nog op wintersport gaan, en alvast een bucketlist voor diegene die al in de sneeuw hebben gespeeld: de 5 must do’s op wintersport! Check altijd van te voren even de plek waar je naar toegaat, want niet elke plek biedt alles aan. Maar dit zijn toch wel de hotties, de pareltjes, de juweeltjes op wintersport die je gewoonweg niet mag missen!

1) Sled Dogs

Niet te verwarren met een hondenslee. Sled Dogs is skaten op de sneeuw met snowskates. Ik heb het gedaan, echt vet. Snoeihard of zwierig een berg af: alles is mogelijk. Het is makkelijker dan skiën, iets instabieler. Dat komt omdat de skates wat losser om je enkels zitten al lijken ze op grote skischoenen. Iedereen kan dit. Komt oorspronkelijk uit Noorwegen. Je kunt Sled Dogs op bijna elke wintersportbestemming doen.

2) Ski-joering

Op je ski’s voortgetrokken worden door een krachtige pony. En door middel van een tuig bestuur je de pony. Je passeert de prachtigste plekken door verschillende witte dalen, langs klein watervallen en kabbelende beekjes. Dit is een worden met de natuur. Het enige dat ik hoorde was de ademhaling van mijn paard en het kraken van de sneeuw. Je bent ongeveer 2 uur onderweg, een goddelijk avontuur. Vele wintersportbestemmingen bieden dit aan.

ski joering

3) Yoga in de sneeuw

Yoga en wintersport is een gruwelijk fijne combi. Onbezonnen en bezinning in een adem. Als herboren kom je terug. Italië – Piemonte streek – biedt yoga met wintersport aan, evenals Zwitserland, in de Alpen. En in Frankrijk (Morzine-Avoriaz) kun je, terwijl je lekker aan het skiën bent even van je latten (of snowboard) afstappen om een uurtje yoga op een berg te doen. Hoe vet is dat!

Lees ook:  5 x spa’s door het hele land voor ultieme ontspanning

4) Hondensleeën

Heel bekend natuurlijk in de noordelijke landen als Zweden, Noorwegen en Lapland, maar ook in Oostenrijk kun je een husky-tocht doen. Meestal heb je zo’n 12 goedgetrainde honden (per 2 personen) voor je slee en glijd je tussen de 20 en 50 kilometer per dag door de bergen. Ook hier ga je in colonnes. Te boeken als een dagtoer of een safari. Onvergetelijk!

hondensleen

5)  Poederjacht

Off-piste! And away we go! Dit mag je niet missen. Pas 48 uur van te voren hoor je waar je gaat freeriden. Want het moet wel sneeuwzeker zijn, bij poederjacht. Zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen aan deze avontuurlijke tour waarbij de focus natuurlijk op de afdaling ligt. Professionele instructeurs coachen je freeride-technieken. Bijna overal te boeken.

poederjacht off piste

Wil je niet skiën maar wel van de sneeuw genieten? Huur een fat bike. De naam zegt het al: een (super)vette mountainbike met megabanden waarmee je door de sneeuw kan racen. En mocht je nog niets geboekt hebben en wil je wel iets ongelooflijks cool doen? Ga dan op skisafari naar Les Gets, Morzine en Châtel. Kilometers roetsjen door prachtige gebieden en over de toppen van de Route du Soleil, van Frankrijk naar Zwitserland. On-ge-loof-lijk mooi! Dat is wintersport zoals het bedoeld is.

Foto yoga: dreamstime.com | foto poederjacht: flipside.nl

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy