Winterse smoothies - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4x gezonde turbo-ontbijtjes

Ontbijten is natuurlijk super belangrijk. Toch is dit soms lastig wanneer je haast hebt in de ochtend. Die extra 10 minuutjes in je bed zijn vaak toch wel aantrekkelijk, en dus race je in turbo snelheid de deur uit naar school of je werk. Vaak ontbijt je dan met een ongezond croissantje onderweg of zelfs helemaal niet. Met deze vier gezonde en snelle ontbijtjes zal je dit probleem niet meer hebben, want deze ontbijtjes kun je makkelijk on the go meenemen!

Overnight oats

Havermout kun je gemakkelijk de avond van tevoren klaarmaken met bijvoorbeeld wat amandelmelk en kaneel. Zet je kommetje in de koelkast, en haal het de volgende ochtend er weer uit. Gooi er wat vers fruit, nootjes of zaden overheen en je voedzame ontbijtje is klaar!

Bananenbrood

Maak een bananenbrood in het weekend en snij hier iedere dag twee plakjes vanaf. Zo heb je de hele week een ontbijtje en hoef je er niet meer over na te denken. Bananenbrood is supergezond, vult goed en is ook nog is makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is wat meel/bloem, honing, eieren, noten en natuurlijk bananen. Ik maak zelf graag gebruik van dit recept. Extra lekker met een laagje pindakaas!

Smoothies

Begin de dag goed met een lekkere goedgevulde smoothie. Als het om smoothies gaat, kun je eindeloos variëren met verschillende ingrediënten, het ligt er maar net aan wat je in huis hebt. Blend bijvoorbeeld wat bevroren fruit, een banaan en wat melk of yoghurt naar keuze samen in de blender en je ontbijtje is al klaar. Ook in een smoothie is het lekker om pindakaas te verwerken voor wat extra eiwitten.

Lees ook:  Hippe sporten die je nú wil uitproberen

Hardgekookt ei

Niet zo’n grote fan van een zoet ontbijtje? Een hardgekookt eitje is supergezond en vult daarnaast ook nog is goed zodat je de hele ochtend energie hebt. Je kunt je ei natuurlijk op een cracker of broodje doen, maar je kunt ‘m ook meenemen als snack voor onderweg. Kook je eieren de avond van tevoren om extra tijd te besparen.

Foto header via iStock, credits: Rimma_Bondarenko

 

0 comments on “4x gezonde turbo-ontbijtjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *